Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Βαρύς ο πέλεκυς της ΕΘΕΑ 15/1/2008 3:50 μμ

Εχθές, η ΕΘΕΑ πραγματοποίησε συνεδρίαση, με την οποία και πήρε αποφάσεις, σχετικά με περιστατικά που έλαβαν χώρα στην ανάβαση Ριτσώνας, αλλά και το Ράλλυ Παλλάδιο, ουσιαστικά στην δύση του 2007. Σχετικά με το Πρωτάθλημα Αναβάσεων, η ΕΘΕΑ επέβαλλε την ποινή της αργίας στον Τάκη Σκαλτσά για το 2008, για όσα συνέβησαν στην Ριτσώνα. Συγκεκριμένα, τότε ακολούθησαν πολλές ενστάσεις μεταξύ των Σκαλτσά και Ρόκκου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να τεθούν και οι δύο εκτός αγώνα. Όμως, η συμπεριφορά του Σκαλτσά στην συνέχεια, ο οποίος σύμφωνα με την ΕΘΕΑ «προσπάθησε να έρθει σε «συνεννόηση» με τον ενιστάμενο και με τα στελέχη του αγώνα, προκειμένου να αποσυρθεί η ένσταση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΕΘΕΑ, οδήγησαν την επιτροπή στην παραπάνω τιμωρία.

Όσον αφορά το Ράλλυ Παλλάδιο, η επιτροπή αγώνων ήταν το ίδιο αυστηρή, τιμωρώντας για ένα χρόνο τους Α. Ιαβέρη-Σ. Κολτσίδα, Κύρκο Jr.-N. Πετρόπουλο, Π. και Χ. Καϊτατζή, την ώρα που η ίδια ποινή, αλλά με αναστολή για δύο χρόνια, ισχύει και για τους Α. Ηλιάδη-Ν. Σταθερόπουλο, επειδή επέδειξαν ειλικρινή μεταμέλεια. Σας θυμίζουμε, ότι τα παραπάνω πληρώματα, δεν σταμάτησαν και δεν βοήθησαν τους ¶. Βωβό και «ΕΛ-ΕΜ», οι οποίοι στην 1η ε.δ. του Παλλάδιου, είχαν βρεθεί εκτός δρόμου και επέδειξαν το σήμα SOS. Ποινές βαριές, οι οποίες φανερώνουν σημαντική αλλαγή πλεύσης στην σκέψη της ΕΘΕΑ, η οποία παρουσιάστηκε χαρακτηριστικά αυστηρή._Π.Τ. panost@4troxoi.gr

Ακολουθεί αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΘΕΑ:

Η ΕΘΕΑ στη συνεδρίαση της την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008, αποφάσισε τα εξής:
Επιβάλλει την ποινή της αργίας για το 2008, στους εξής:
«ΙΑΒΕΡΗ ΑΡΗ» - ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΣΠΥΡΟ
«ΚΥΡΚΟ JUNIOR» - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟ
ΚΑΪΤΑΤΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΚΑΪΤΑΤΖΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

Επειδή στο ράλλυ Παλάδιο, κατά παράβαση του άρθρου 19.19 του Γενικού Κανονισμού Ραλλύ, δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν τους συναθλητές τους Αρη Βωβό και «ΕΛ ΕΜ» οι οποίοι μετά από ατύχημα επιδείκνυαν σήμα SOS.

Επιβάλλει την ποινή της αργίας για το 2008, στους εξής:
ΗΛΙΑΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟ

Επειδή στο ράλλυ Παλάδιο, κατά παράβαση του άρθρου 19.19 του Γενικού Κανονισμού Ραλλύ, δεν σταμάτησαν να βοηθήσουν τους συναθλητές τους Αρη Βωβό και «ΕΛ ΕΜ» οι οποίοι μετά από ατύχημα επιδείκνυαν σήμα SOS, όμως επειδή επέδειξαν ειλικρινή μεταμέλεια απολογούμενοι για την πράξη τους αυτή, η ΕΘΕΑ αναστέλλει την ποινή για 2 έτη.

Επιβάλλει την ποινή της αργίας για το 2008 στον
ΣΚΑΛΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ

Επειδή στην ανάβαση Ριτσώνας μετά από ένσταση που έγινε εναντίον του προσπάθησε να έρθει σε «συνεννόηση» με τον ενιστάμενο και με τα στελέχη του αγώνα, προκειμένου να αποσυρθεί η ένσταση. Η συμπεριφορά αυτή κρίνεται ως ανεπίτρεπτη συναλλαγή με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων.