Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Δεξιοτεχνία - Πέραμα Κρήτης: Κοσμοσυρροή και πλούσιο θέαμα 16/10/2007 5:09 μμ

Γρήγορα, χωρίς λάθη κινήθηκε ο Γιώργος Γονάκης και επικράτησε άνετα στην κατηγορία Α’.
Άλλη μία νίκη στην κατηγορία Β’ και άλλος ένας απόλυτος χρόνος όλου του αγώνα από τον Κώστα Ορφανουδάκη.
Νικητής στην κατηγορία Γ’ ο Νεκτάριος Καραμπακάκης.
Στη θεαματικότερη κατηγορία, αυτή των πισωκίνητων, επικράτησε ο Παναγιώτης Πετροδασκαλάκης.
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο αγώνας δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων που διοργάνωσε η Ρεθεμνιώτικη Λέσχη Αυτοκινήτου, στο Δημοτικό Parking Περάματος Δήμου Γεροποτάμου, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί.

Ο αγώνας ήταν ο έκτος της χρονιάς για το Παγκρήτιο Έπαθλο οδηγών δεξιοτεχνίας και συγκέντρωσε είκοσι μία συμμετοχές σε τρεις κατηγορίες, αφού η κατηγορία Δ΄ (φορτηγά) για άλλη μία φορά δε συγκέντρωσε καμία συμμετοχή. Πέντε από τους συμμετέχοντες συμμετείχαν στο τέλος στην άτυπη κατηγορία των πισωκίνητων ανεβάζοντας τον πήχη του θεάματος στα ύψη. Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από νωρίς περιμετρικά του parking, απολαμβάνοντας το πλούσιο θέαμα και αποθεώνοντας τις προσπάθειες των οδηγών στην πολύ τεχνική διαδρομή.

Στην κατηγορία Α’ επικράτησε άνετα ο Γιώργος Γονάκης με Peugeot 106 Rallye, ακολούθησε ο Κώστας Μαρκάκης με Citroen Saxo και 3ος ο Γιώργος Κισσανδράκης με Opel Corsa. Στην κατηγορία Β’ νίκη πήγε για άλλη μία φορά στον Κώστα Ορφανουδάκη με VW Golf, ακολούθησε ο Γιάννης Τζαγκαράκης με Toyota Corolla ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο σκέλος και 3ος τερμάτισε ο Αντρέας Μανουσάκης με Ford Fiesta. Στην Γ’ ταχύτερος ήταν ο Νεκτάριος Καραμπακάκης με Rover 200, ακολούθησε ο Μανόλης Σκεπετζάκης με Opel Kadet και πίσω τους ο πολύ θεαματικός Γιώργος Βρυωνάκης με Opel Ascona.

Τέλος στην άτυπη κατηγορία των πισωκίνητων, νικητής αναδείχτηκε ο Παναγιώτης Πετροδασκαλάκης με Opel Ascona, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του ο Κώστας Δρακάκης με Toyota Starlet και 3ος τερμάτισε ο Γιώργος Βρυωνάκης με Opel Ascona.

Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες του αγώνα θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης, Cretan Racing News (www.crn.gr). Χορηγοί του αγώνα ήταν οι Αφοι ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ – αντιπρόσωποι των τρακτέρ McCormick, το Ζαχαροπλαστείο “Γλυκιά Απόλαυση” και ο Δήμος Γεροποτάμου. Σημαντική ήταν η βοήθεια του Α.Τ. Περάματος, ενώ παρόν για άλλη μία φορά ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλιμάκιο Περάματος και το κέντρο υγείας Περάματος έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης.

Αξιόλογη ήταν η βοήθεια όλων των ραδιοφωνικών σταθμών του Νομού Ρεθύμνου και των τοπικών εφημερίδων που διαφήμισαν και πρόβαλαν τον αγώνα αφιλοκερδώς, καθώς και του διαφημιστικού γραφείου “Black Box” που κάλυψε ηχητικά την εκδήλωση και έκανε τη μετάδοση του αγώνα.

Επόμενος αγώνας για το Παγκρήτιο Έπαθλο οδηγών δεξιοτεχνίας, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, στις 18 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο. _Γ. Δαμανάκης