Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Εγένετο MG S2000 Sport! 31/7/2007 11:41 μμ

Έτοιμη για την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η MG, σε συνεργασία με την MSD, που είχε εμπλακεί και παλαιότερα στο θεσμό μαζί με τη Hyundai.

Οι δυο εταιρείες, συνεργάστηκαν πάνω σε αυτό το σχέδιο τους τελευταίους 18 μήνες και πλέον επιβεβαίωσαν το γεγονός πως το αυτοκίνητο είναι έτοιμο προς πώληση. Πρόκειται για μια έκδοση βασισμένη στο MG ZR, που έχει εφοδιαστεί με σύστημα μετάδοσης XTRAC, που φυσικά προσφέρει κίνηση και στους 4 τροχούς. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές παραγγελίες αυτοκινήτων.

Οι MSD και MG στοχεύουν να συμμετάσχουν το 2008 τόσο στο πρωτάθλημα Παραγωγής όσο και στο Intercontinental Rally Challenge, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο θα μπορεί να συμμετάσχει σε όλα τα τοπικά και διεθνή πρωταθλήματα. Ο διευθυντής της MSD David Whitehead δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Μέχρι στιγμής, το αυτοκίνητο δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ενώ οι οδηγοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτό, ειδικά στον τομέα της ευκολίας οδήγησης αλλά και της απόκρισης του κινητήρα. Το MG S2000 Sport θα αποτελέσει ένα πολύ καλό «πακέτο» για όσους θέλουν καλές επιδόσεις στην κατηγορία Ν χωρίς υπέρογκα έξοδα, ή ακόμη και για όσους θέλουν να μειώσουν τα έξοδα από το αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC που διαθέτουν, αλλά παράλληλα επιζητήσουν να παραμείνουν σε μια κατηγορία υψηλού επιπέδου. Η κατηγορία Super 2000 αποτελεί το μέλλον των ράλλυ, αφού προσφέρει ευχαρίστηση χωρίς μεγάλα έξοδα στα πληρώματα και θέαμα στους θεατές».

Σημειώστε, πως ήδη η MSD βρίσκεται σε συνεργασία με τη βρετανική ομάδα BGM, η οποία αγόρασε το πρώτο MG S2000 Sport και θα αποτελέσει την ομάδα «δορυφόρο» της εταιρείας. Αναμφίβολα, η είσοδος της MG στην κατηγορία είναι θετική, αφού η δυναμική των Super 2000 αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, προσφέροντας ενδιαφέρον, από την εμπλοκή ολοένα και περισσότερων κατασκευαστών. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)