Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Rally Sprint στο Σεληνάρι: Νικητές οι Αλεξάκης – Αρετάκης 3/7/2007 12:15 πμ

2οι στη γενική και στη μεγάλη κατηγορία οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος.
Ταχύτατοι για άλλη μία φορά οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης, 1οι 1600άρηδες και 3οι στη γενική.
Νικητές στα δίλιτρα οι Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης.
Στα «μικρά» επικράτησαν οι Γιώργος Ιωαννίδης – Παναγιώτης Κτιστάκης, όπως πάντα με χρόνους που θα ζήλευαν πολλά «μεγαλύτερα».
Με τη συμμετοχή τριάντα τριών πληρωμάτων, παρουσία πλήθους θεατών, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το έπαθλο οδηγών συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, στη διαδρομή Σεληνάρι – Βραχάσι.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου με την υποστήριξη του Ιδιωτικού ΚΤΕΟ Ν. Λασιθίου Α.Ε. και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο καιρός ήταν με το μέρος όλων, αφού φυσούσε δροσερός αέρας όλη μέρα, οι θεατές για άλλη μία φορά έδωσαν βροντερό παρόν και οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας άφθονο θέαμα.

Απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα οι Μανόλης Αλεξάκης – Γιώργος Αρετάκης που οδήγησαν στο όριο το Mitsubishi Lancer Evo, πετυχαίνοντας εκπληκτικούς χρόνους και στα δύο σκέλη. Στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και της μεγάλης κατηγορίας με μόλις 3,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τους 1ους, τερμάτισαν οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος με Mitsubishi Carisma Evo, ενώ 3οι στη μεγάλη κατηγορία τερμάτισαν οι Δημήτρης Κορακάκης – Μανόλης Μαρκαντωνάκης με το πολύ δύστροπο αλλά και θεαματικό BMW M3. Στην ίδια κατηγορία αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή των Μανόλη Μηλάκη – Βασίλη Γκούφα που, μετά από απουσία περίπου δύο χρόνων, επανήλθαν με το νέο τους απόκτημα, ένα VW Golf KitCar, ο χρόνος τους στο πρώτο σκέλος ήταν κοντά στους πρώτους, όμως στην τελευταία στροφή του δεύτερου σκέλους είχαν μία μικροέξοδο εγκαταλείποντας άδοξα την προσπάθεια τους.

Στα δίλιτρα είχαμε μάχη από τρία πληρώματα που στο πρώτο σκέλος ο χρόνος τους ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, με διαφορά μόλις ένα δέκατο μεταξύ τους. Επικράτησαν οι περσινοί κυπελλούχοι Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306, ακολούθησαν οι Άγγελος Σφίγγας – Δημήτρης Βιτσαξάκης που αρχίζουν να προσαρμόζονται με το Peugeot 106 Rallye και 3οι τερμάτισαν οι Αντρέας Περάκης – Κώστας Κουρουγκιαούρης με Peugeot 206 που όμως είχαν ένα σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο σκέλος. Αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή των Μανόλη Κυριανιτάκη – Γιώργου Χριστοδουλάκη με VW Golf GTI που στο πρώτο σκέλος ήταν ταχύτεροι κατά πέντε δευτερόλεπτα από τους προαναφερόμενους και η νίκη έμοιαζε σίγουρη υπόθεση, όμως στη μέση του δεύτερου σκέλους ένα ημιαξόνιο είχε αντίθετη άποψη.
Στα 1600άρια επικράτησαν για άλλη μία φορά οι Γιώργος Περουλάκης – Γιώργος Ζωφάκης με Honda Civic Type R, πετυχαίνοντας χρόνους που τους κατάταξαν 3ους στη γενική κατάταξη και πίσω τους τερμάτισαν οι Κώστας Ορφανουδάκης – Λευτέρης Σαλμανής με Peugeot 106 Rallye. Μάχη δίχως προηγούμενο έγινε για την 3η θέση με δύο πληρώματα να πετυχαίνουν ακριβώς ίδιο χρόνο στο πρώτο σκέλος. Τελικοί νικητές οι Χάρης Ζαχαριουδάκης – Βασίλης Πετούσης με Peugeot 106 Rallye, αφήνοντας 4ους, για μόλις εφτά δέκατα του δευτερολέπτου, τους Σταμάτη Φουντουλάκη – Γιώργο Μηλονογιάννη με ίδιο αυτοκίνητο.

Νικητές στη μικρή κατηγορία ήταν οι Γιώργος Ιωαννίδης – Παναγιώτης Κτιστάκης με Citroen AX, ακολούθησαν οι Σταύρος Σταυρουλάκης – Γιώργος Μεγαλακάκης με Suzuki Swift GTI και 3οι τερμάτισαν οι Γιώργος Δήμου – Βαγγέλης Προβιδάκης με Peugeot 106 Rallye 1.3. Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες από τον αγώνα καθώς και βαθμολογίες του Επάθλου Rally Sprint Κρήτης θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης, Cretan Racing News (www.crn.gr).

Χορηγός του αγώνα ήταν το «ΙΔΙΩΤΙΚΟ Κ.Τ.Ε.Ο. Νομού Λασιθίου Α.Ε.» στη Νεάπολη και χορηγός επικοινωνίας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΛΑΤΩ FM». Επόμενος αγώνας για το έπαθλο Rally Sprint Κρήτης στη διαδρομή Ασκοί – Αβδού, που τελικά θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου όπως ανακοινώθηκε από τον Α.Ο.Κ. _Γ. Δαμανάκης
Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Μανόλης Αλεξάκης – Γιώργος Αρετάκης.