Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

7ο Rally Χανίων: Νικητές οι Παπαδοκωσταντάκης – Κλαριδόπουλος... 30/4/2007 9:39 μμ

2οι τερμάτισαν οι Αλεξάκης Μανόλης – Αρετάκης Γιώργος
Δυναμικά επανήλθαν οι Περουλάκης Γιώργος – Ζωφάκης Γιώργος, νικητές στην F3 και 3οι στη γενική.
Νικητές στην Ε΄ και 4οι στην κατάταξη οι Κυριανιτάκης Μανόλης – Κουκλινός Νίκος.
5οι στην κατάταξη και 2οι για την F3 οι Ζαχαριουδάκης Χάρης – Πετούσης Βασίλης.
Το 7ο Rally Χανίων “BMW - Ι.ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Α.Ε.” πέρασε στην ιστορία σαν άλλη μία, καθ’ όλα επιτυχημένη διοργάνωση από την Α.Λ.Α. Χανίων. Κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου, ήταν η άψογη οργάνωση και ο σχεδιασμός, η πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου σε όλες τις ειδικές, οι δυνατές μάχες μέχρι την τελευταία ειδική και οι πολλές εγκαταλείψεις.

31 πληρώματα ξεκίνησαν από την πλατεία αγοράς το Σάββατο το απόγευμα και ύστερα από δυνατές μάχες και στις έξι ειδικές διαδρομές, κατάφεραν να τερματίσουν μόλις 19. Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παπαδοκωσταντάκης Γιάννης – Κλαριδόπουλος Σταύρος οι οποίοι οδήγησαν αρκετά γρήγορα το Mitsubishi Carisma Evo, τέθηκαν επικεφαλής από την πρώτη ειδική και παρέμειναν 1οι μέχρι το τέλος. Η νίκη όμως δεν ήρθε εύκολα, αφού πίσω τους ακολουθούσαν οι Αλεξάκης Μανόλης – Αρετάκης Γιώργος με Mitsubishi Lancer Evo, πίεσαν αρκετά κερδίζοντας την 4η ειδική, αλλά παρέμειναν 2οι.

Στην 3η θέση της Γενικής κατάταξης βρέθηκαν οι νικητές της F3, Περουλάκης Γιώργος – Ζωφάκης Γιώργος, που επανήλθαν δυναμικά μετά από απουσία ενάμιση χρόνου, οδηγώντας εντυπωσιακά γρήγορα το ανανεωμένο Honda Civic TypeR.
4οι στη Γενική και νικητές στην Ε΄ ήταν οι Κυριανιτάκης Μανόλης – Κουκλινός Νίκος με VW Golf ΙΙ Gti, 5οι οι Ζαχαριουδάκης Χάρης – Πετούσης Βασίλης με Peugeot 106 Rallye, 6οι οι νικητές της Α5, Καρδαμάκης Λευτέρης – Σαρρής Λευτέρης με Toyota Yaris1.3, 7οι οι Κτιστάκης Δημήτρης – Κτιστάκης Μάνος με Peugeot 306, 8οι οι Περάκης Αντρέας – Κουρουγκιαούρης Κώστας με Peugeot 206, 9οι οι Ανταλουδάκης Μιχάλης – Πλουμής Νίκος με Peugeot 106 Rallye και 10οι οι Ορφανουδάκης Κώστας – Σαλμανής Λευτέρης με ίδιο αυτοκίνητο.

Σημαντικός παράγοντας βέβαια στην τελική κατάταξη και οι εγκαταλείψεις, με τις σημαντικότερες να είναι των Μιχαηλάκη Στέλιου – Ντιγριντάκη Μανόλη με Subaru Impreza WRX από μετάδοση στο τέλος της 2ης ειδικής και των Κορακάκη Δημήτρη – Μαρκαντωνάκη Μανόλη με BMW M3, όπου στην προτελευταία ειδική και ενώ πάλευαν για την 3η θέση, διέλυσαν μία ζάντα σε μία «μπούκα» και εγκατέλειψαν.
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου και οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν πλούσιο μενού στο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι άνθρωποι του Δήμου.

Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν η “Ι.ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ Α.Ε.” επίσημος έμπορος της BMW Hellas Α.Ε. στο Κάτω Δαράτσο στα Χανιά. Την προσπάθεια της Α. Λ. Α. Χανίων στήριξε για άλλη μία φορά η “ANEK LINES” ενώ σημαντική ήταν και η υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου και του Δήμου Χανίων. Στη διεξαγωγή του αγώνα πρόσφεραν τα μέγιστα η Εθελοντική Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης «ΔΙΑΣ», οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η Express Service και οι «Γερανοί Μακρυγιαννάκης».

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης Cretan Racing News (www.crn.gr) και η Τηλεόραση ΚΥΔΩΝ όπου μετάδωσε ζωντανά τη Super ειδική το Σάββατο το απόγευμα και κάλυψε τηλεοπτικά και τις υπόλοιπες ειδικές την Κυριακή. Ραδιοφωνικοί χορηγοί ήταν ο ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης 97.1, ο STAR 97.7 Fm και ο ΡΥΘΜΟΣ 97,4.

Να πούμε ότι ο αγώνας ήταν και η πρεμιέρα για το έπαθλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης του 2007, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στις 13 Μαΐου στο Ρέθυμνο με Rally Sprint στη διαδρομή Ρούπες – Αρκάδι, από τη Ρεθεμνιώτικη Λέσχη Αυτοκινήτου. _Γ.Δαμανάκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:CRN.GR

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του αγώνα.
Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι Παπαδοκωσταντάκης Γιάννης – Κλαριδόπουλος Σταύρος.