Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Επιτυχημένη δεξιοτεχνία και Auto GP από την Α. Λ. Α. Χανίων 9/3/2007 4:24 μμ

Ταχύτερος όλων στη δεξιοτεχνία ο νικητής στη Γ΄, Γιώργος Βρυωνάκης.
Νικητής στην Α΄ ο Γιώργος Γονάκης.
Στα 1600άρια αγωνιστικά επικράτησε ο Νεκτάριος Τσιχλάκης με ταχύτερο γύρο όλου του GP Tuning.
O Λευτέρης Σαρρής ήταν νικητής στα 1600άρια επιβατικά.
Πλούσιο θέαμα, πολλές συμμετοχές, μεγάλη προσέλευση κόσμου, πολλές εκπλήξεις και μερικά απρόοπτα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου αγώνα δεξιοτεχνίας της χρονιάς για το έπαθλο Κρήτης και του φιλικού Auto GP Tuning, που διοργάνωσε η Α. Λ. Α. Χανίων την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πίστα Kart “Hania Fun Park” στο Βαρύπετρο Κυδωνίας, με την υποστήριξη “SUZUKI Xαροντακης Α.Ε” και σημείωσαν απόλυτη επιτυχία. Ο καιρός ήταν πολύ καλός με αποτέλεσμα δεκάδες θεατές να κατακλύσουν την πίστα από νωρίς το πρωί και να απολαύσουν το πλούσιο θέαμα που πρόσφεραν οδηγοί απ’ όλη την Κρήτη. Οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες ήταν δυνατές και στις περισσότερες περιπτώσεις κρίθηκαν στα κλάσματα του δευτερολέπτου. Το θέαμα ξεκίνησε με την δεξιοτεχνία και την κατηγορία Α΄, όπου επικράτησε ο Γιώργος Γονάκης με Peugeot106 Rallye, αφήνοντας τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του το Μάνο Παντελάκη με Fiat Cinquecento και για μισό δευτερόλεπτο 3ο τον Κώστα Δρακάκη με Toyota Starlet.

Στην Β΄, 1ος ήταν ο Γιάννης Τζαγκαράκης με Toyota Corolla, 2ος ο Αντρέας Μανουσάκης με Ford Fiesta ST και 3ος ο Νίκος Ζηλιμπινάκης με Opel Kadett.Στην Γ΄ είχαμε ίσως και τη μεγαλύτερη κόντρα του αγώνα, αφού οι τρεις πρώτοι της κατηγορίας ήταν και οι ταχύτεροι σε όλη τη δεξιοτεχνία. Νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Βρυωνάκης με Opel Ascona, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω του βρέθηκε ο Νεκτάριος Καραμπακάκης με Rover200 και μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω ο Χρήστος Γονάκης με Rover25.
Στην Δ΄(Φορτηγάκια) επικράτησε ο πρωτοεμφανιζόμενος Αλέξης Κισσανδράκης με Fiat Pundo VAN, ακολούθησε ο Στέλιος Κτιστάκης με Fiat Panda VAN και 3ος ήταν ο Σταύρος Τωμαδάκης με ίδιο αυτοκίνητο.

Στο φιλικό Auto GP Tuning οι συμμετοχές έφτασαν τις 55(!) και οι μάχες ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Στα επιβατικά των 1400cc επικράτησε ο Χρήστος Γονάκης με Rover25 στα 1600άρια ο Λευτέρης Σαρρής με Toyota Corolla, στα 2000cc ο Γιώργος Μπαντουράκης με Toyota Starlet και στα «μεγάλα» επιβατικά ο Μπάμπης Πατσουράκης με BMW M3. Στο GP Tuning συμμετείχαν και πέντε οδηγοί με αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής, τα Ιστορικά και ταχύτερος όλων ήταν ο Νίκος Ταμπακάκης με «δανεικό» BMW 2002. Στα αγωνιστικά των 1400cc επικράτησε ο Γιώργος Φρατζεσκάκης με Zastava Yugo, στα 1600άρια ο Νεκτάριος Τσιχλάκης με Peugeot106 Rallye πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο του GP Tuning, στα δίλιτρα αγωνιστικά ο Μπάμπης Πατσουράκης με VW Golf GTI και στα «μεγάλα» αγωνιστικά ο Νίκος Ζηλιμπινάκης με Opel Kadet Turbo.

Δεν έλειψαν βέβαια και τα απρόοπτα, στο GP Tuning, όταν έφυγε ο τροχός από το Opel Ascona του Βρυωνάκη ενώ είχε πραγματοποιήσει μόνο ένα γύρο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 4η θέση των δίλιτρων επιβατικών. Επίσης ο Μαραγκουδάκης με Toyota Starlet, ενώ είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια του, είχε μία τούμπα προκαλώντας υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του. Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες των αγώνων θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης, Cretan Racing News (www.crn.gr). Μετά το τέλος του αγώνα πέντε τυχεροί από τους θεατές, βρέθηκαν στο δεξιό κάθισμα ενός Suzuki Swift Sport της “SUZUKI ΧΑΡΟΝΤΑΚΗΣ” και με οδηγό τον Κώστα Ορφανουδάκη απόλαυσαν γρήγορες βόλτες στην πίστα.
Ραδιοφωνικοί χορηγοί ήταν ο STAR FM 97.7, ο ΚΡHΤIΚΟΣ FM 97.4 και ο ANTENNA ΔΥΤ. ΚΡΗΤΗΣ 97.1, ενώ τηλεοπτικός χορηγός η ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Πάντα με την υποστήριξη της ANEK LINES και την βοήθεια των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου.

Επόμενος αγώνας για το Παγκρήτιο Έπαθλο δεξιοτεχνίας στις 18 Μαρτίου στην πίστα Kart Land στους Μαλάδες Ηρακλείου, με διοργάνωση από τον Α. Ο. Κρήτης, όπου θα πραγματοποιηθεί και φιλικό GP Tuning. _Γ. Δαμανάκης
Ένας άνθρωπος ολόκληρη ιστορία… ο Γιώργος Φρατζεσκάκης 1ος στα 1400άρια αγωνιστικά.
Νικητής στα δίλιτρα αγωνιστικά ο Μπάμπης Πατσουράκης.