Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Λισαβόνα – Ντακάρ 2007: Η πρωτιά στον Petterhansel 15/1/2007 6:57 μμ

Συνεχίζει να προηγείται με άνεση ο Marc Coma στις μοτοσικλέτες.
Η 9η ημέρα του αγώνα ήταν κακή για τη VW, αφού οι De Villiers – Von Zitzewitz αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τούρμπο του Touareg και οι Petterhansel – Cottret πέρασαν για πρώτη φορά επικεφαλής.

Η συνέχεια του αγώνα δόθηκε σήμερα, με μια διαδρομή μήκους 497 χιλιομέτρων, που ξεκινούσε από το Tichit και ολοκληρώνονταν στη Nema. Μετά την ημέρα ξεκούρασης, φαίνεται πως ο αγώνας δεν πηγαίνει καθόλου καλά για την ομάδα της VW στα αυτοκίνητα. Μετά τη χθεσινή ατυχία των Carlos Sainz – Michel Perin, ήταν η σειρά των Giniel De Villiers – Dirk Von Zitzewitz, να δουν τα ονόματά τους, ανάμεσα στους άτυχους του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 129ο χλμ. της διαδρομής, αναγκάστηκαν να σταματήσουν, όταν μια δυσλειτουργία στο τούρμπο, προκάλεσε φωτιά στον κινητήρα του αυτοκινήτου τους. Δυστυχώς για αυτούς, δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το αυτοκίνητό τους σε λειτουργία και έτσι περίμεναν το φορτηγό βοήθειας, το οποίο τους ρυμούλκησε στη Nema.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι Carlos Sainz – Michel Perin αντιμετώπισαν και σήμερα πρόβλημα, αυτή τη φορά με τα ηλεκτρονικά του δικού τους Touareg. Έτσι, στην κορυφή της κατάταξης πέρασαν, οι Stephane Petterhansel – Jean Paul Cottret, με το Mitsubishi Pajero Evolution. Η «αλεπού της ερήμου», φαίνεται να δικαιώνεται από τη στρατηγική που επέλεξε, αφού έμεινε σε απόσταση βολής, για τα δεδομένα του Ντακάρ, από τους κύριους αντιπάλους του και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση, οδεύοντας για την 8η νίκη στο μεγάλο αγώνα αντοχής. Πίσω από τους Γάλλους, βρίσκονται οι περσινοί νικητές Luc Alphand – Gilles Picard, που γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην επίδοση της Mitsubishi, σε έναν αγώνα που μέχρι τώρα έμοιαζε με μονόλογο της VW. Ταχύτεροι στην 9η ε.δ. του αγώνα ήταν, για δεύτερη φορά στο φετινό αγώνα, οι Jean Luis Schlesser – Arnaud Debron, με το πρωτότυπο της ομάδας του αειθαλούς οδηγού.
Οι Ολλανδοί Stacey-Gotlib-Van Kinderen έχουν δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους.

Στις μοτοσικλέτες, τα χθεσινά προβλήματα του Isidre Esteve έκαναν το Marc Coma να οδηγήσει πολύ προσεκτικά για ακόμη μια ε.δ. Βέβαια, σε αυτό βοηθά και η διαφορά των 54 περίπου λεπτών που έχει από το δεύτερο στην κατάταξη, Cyril Despres, για τον οποίο οι αντιξοότητες έχουν γίνει πλέον τρόπος ζωής. Σήμερα, είχε μια πτώση στα πρώτα χλμ. της διαδρομής, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ρυθμίζει μόνος το road book, από εκεί και έπειτα. Τρίτος, παραμένει ο David Casteau, με τη δεύτερη KTM της Gauloises. Παρόλα αυτά, τη διαδρομή κέρδισε ο Janis Vinters, με KTM. Αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση του Λετονού, σε ε.δ. του Ντακάρ.

Στα φορτηγά, οι Hans Stacey – Charly Gotlib – Bernard Den Kinderen με το ΜAN, συνεχίζουν να προηγούνται με μεγάλη διαφορά από τους Ilgizar Mardeev – Aydar Belyaev – Eduard Nikolaev, με το Kamaz. Σημειώστε, πως οι πρωτοπόροι έχασαν περίπου 15 λεπτά επειδή σταμάτησαν ώστε να αλλάξουν ελαστικό στο φορτηγό τους, χρόνος που πάντως είναι πολύ μικρός, αν αναλογιστούμε ότι απέχουν περισσότερες από τρεις ώρες από τους Ρώσους διώκτες τους.

Αύριο, ο αγώνας συνεχίζεται με μια κυκλική διαδρομή, που ξεκινάει και ολοκληρώνεται στη Nema και έχει μήκος 366 χιλιόμετρα. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)

Αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του αγώνα.
Χρειάστηκε να περάσουν 9 ημέρες για να βρεθούν στην κορυφή τα πληρώματα της Mitsubishi.