Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Peugeot 206 Junior Cup: Ο τρίτος γύρος στην Κόρινθο 7/11/2006 10:09 μμ

Ο Γιώργος Γκάλλο, προηγείται στη βαθμολογία του θεσμού.
Πέρασαν σχεδόν δυο μήνες, από την τελευταία φορά που τα πληρώματα του Peugeot 206 Junior Cup φόρεσαν φόρμες και κράνη, όμως το ράλλυ Κορίνθου να σημαίνει την επιστροφή τους στη δράση.

Ο θεσμός της Lion Hellas, στον οποίο οι οδηγοί πρέπει να είναι υποχρεωτικά κάτω των 25 ετών, θα δώσει το «παρών» στο ράλλυ Κορίνθου, που αποτελεί και τον πέμπτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μέχρι στιγμής, ο θεσμός έχει γνωρίσει δυο διαφορετικούς νικητές, στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Έτσι, στο ράλλυ σπριντ Αμφίκλειας, οι Νίκος Καραδημήτρης – Κώστας Σωτηρόπουλος, εκμεταλλεύθηκαν την ταχύτητά τους αλλά και την περσινή εμπειρία στο θεσμό και επικράτησαν. Η συνέχεια δόθηκε στο ράλλυ Φθιώτιδος όπου ο Γιώργος Γκάλλο, με συνοδηγό τον έμπειρο Παναγιώτη Τριανταφύλλου, κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Καραδημήτρη – Σωτηρόπουλου και Μακρή – Κακαλή, ο Γκάλλο πέρασε και επικεφαλής στη βαθμολογία του cup.

Το ράλλυ Κορίνθου, αποτελείται από 3 ε.δ. (Σπαθοβούνι, Χιλιομόδι, Αθίκια), οι οποίες θα διεξαχθούν από τρεις φορές η κάθε μια, με το συνολικό τους μήκος να φτάνει τα 99 χλμ. Αγωνιστικά, 7 πληρώματα θα συμμετάσχουν στον αγώνα, με τους Νίκο Καραδημήτρη – Κώστα Σωτηρόπουλο και Διονύση Μαυροδή – Γιάννη Κεχαγιά να δείχνουν πως έχουν τον πρώτο λόγο, κυρίως λόγω εμπειρίας στις χωμάτινες επιφάνειες. Βέβαια, οι νικητές του ράλλυ Φθιώτιδος Γιώργος Γκάλλο – Παναγιώτης Τριανταφύλλου, όπως και οι δεύτεροι εκείνου του αγώνα Χρήστος Παπαδογιώργος – Νίκος Καμάρας, έδειξαν στην προηγούμενη «χωμάτινη απόπειρα», ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.
Ο Νίκος Καραδημήτρης με τον Κώστα Σωτηρόπουλο, θέλουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.
Επίσης, η δεσποινίς του θεσμού Κωνσταντίνα Μακρή, που για την περίσταση θα έχει παραπλεύρως τον Αντώνη Δεληγιάννη, βελτιώνεται διαρκώς στο χώμα, ενώ οι Νίκος Ιντζόγλου – Λυκούργος Γαλανός ήταν πολύ σταθεροί στους δυο πρώτους αγώνες, με αποτέλεσμα ο Ιντζόγλου να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από το Γκάλλο. Τέλος, μόνο απαρατήρητοι δε θα περάσουν οι Χρήστος Μπλάνης – Ηλίας Κούγιας, που αγώνα με τον αγώνα δείχνουν ακόμη πιο υπολογίσιμοι, για τους αντιπάλους τους.

Φυσικά, τα πληρώματα με τα μικρά Peugeot 206 1.4 των 75 ίππων, μπορεί μεν να δυσκολευτούν, αφού ο αγώνας είναι γρήγορος ενώ παράλληλα η ιπποδύναμη τους δεν είναι μεγάλη, τη στιγμή που το χώμα κρύβει πάντοτε παγίδες, ιδιαίτερα για άπειρους οδηγούς. Όμως, είναι βέβαιο πως δε θα αφήσουν το πόδι από το γκάζι και με την προσπάθειά τους, θα σας αναγκάσουν να τους χειροκροτήσετε!_Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)

Οι Γιώργος Γκάλλο και Νίκος Καραδημήτρης δήλωσαν:
Γιώργος Γκάλλο:

«Στοχεύουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα. Θεωρώ ως σημαντικότερους αντιπάλους τον Καραδημήτρη και το Μαυροδή. Στον αγώνα δεν έχω κάνει ακόμη δοκιμές, αλλά τον γνωρίζω από πέρυσι που συμμετείχε ο πατέρας μου (Βαγγέλης Γκάλλο). Μου φαίνεται γρήγορος και λιγότερο απαιτητικός από το ράλλυ Φθιώτιδος. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.»

Νίκος Καραδημήτρης:
"Μετά την εγκατάλειψη στη Λαμία, πρέπει να συγκεντρώσουμε αρκετούς βαθμούς, ώστε να μείνουμε σε επάφή με την κορυφή. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμενα πάμε καλά. Είναι η πρώτη φορά που ο θεσμός περιλαμβάνει αγώνα του Παν. Π.Ρ., οπότε δεν ξέρουμε ακριβώς τι θ συναντήσουμε στις ε.δ., οι οποίες θα μεταβάλλονται σε κάθε πέρασμα. Θεωρώ, πως θα είναι αγώνας τακτικής. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα και με ασφάλεια για το αυτοκίνητο."

Αναλυτικό πρόγραμμα, ωράριο και συμμετοχές, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του αγώνα.

Δείτε τη βαθμολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μετά το ράλλυ Φθιώτιδος.

Επίσης, περισσότερες πληροφορίες για το Peugeot 206 Junior Cup, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του θεσμού.