Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αντίστροφη μέτρηση για Ζάχο και Ελληνικό! 23/10/2006 9:29 μμ

Ο Βασίλης Ζάχος, αλλά και η χώρα μας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μετρούν αντίστροφα για την «ένταξη» τους στο Champ Cars. Ο 22χρονος οδηγός, ετοιμάζει βαλίτσες για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αφού αύριο κιόλας αναχωρεί για την Αμερική, ενώ η συμφωνία για την διεξαγωγή αγώνα του Πρωταθλήματος Champ Cars στη χώρα μας, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα, ο Βασίλης Ζάχος και η Βάσω Γκιζίκη, η ελληνίδα promoter του Champ Cars έδωσαν συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν σχετικά με το όλο εγχείρημα. Αρχικά, το λόγο πήρε η Βάσω Γκιζίκη, η οποία και αποκάλυψε ότι πλέον οι προσπάθειες για την διεξαγωγή αγώνα Champ Cars στη χώρα μας βρίσκονται λίγο πριν από την συμφωνία. Σύμφωνα με την ίδια, μετά από συνάντηση με την «Ολυμπιακά Ακίνητα» η συμφωνία βρίσκεται πολύ κοντά προς την ολοκλήρωση της και την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου του 2008, τα μονοθέσια του Champ Cars. Η συνεργασία της ελληνίδας promoter με τους κυρίους Μανιατόπουλο, Κουκοδήμο και Κυριαζή από την «Ολυμπιακά Ακίνητα», απέδωσε καρπούς και η ίδια δεν δίστασε να τους ευχαριστήσει για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

Σε σχετική ερώτηση, πως είναι πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και πως αυτή επιτεύχθηκε, η ίδια μας έλυσε κάθε απορία. Τα οικονομικά οφέλη της χώρας μας από αυτή την προσπάθεια, θα είναι τέτοια που κανείς δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί. Η επιλογή της χώρας μας, έγινε με βάση την προσπάθεια παγκοσμιοποίησης που γίνεται στο Champ Cars, το οποίο χαρακτηριστικά ονομάζεται Champ Cars World Series. Στη χώρα μας, μάλιστα, βρέθηκε ήδη ο operation manager Jack Grammas, που θα έχει την ευθύνη της σχεδίασης της πίστας, και έχει χαράξει ήδη τη διαδρομή, η οποία θα έχει συνολικό μήκος 4,1 χλμ.! Όπως σας έχουμε ήδη αποκαλύψει σε προηγούμενη δημοσίευση, η κατασκευή θα γίνει εξ’ ολοκλήρου από την ομάδα του Champ Cars, με τσιμεντένια τοιχία, ακολουθώντας τα στάνταρ που ακολουθούνται και στους αγώνες της Αμερικής. Η κατασκευή της, υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 28.000.000 δολάρια.

Φυσικά, η παρουσία του Βασίλη Ζάχου στο θεσμό, έχει άμεση σχέση με τον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί –όπως όλα δείχνουν- στο Ελληνικό. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι οι απαραίτητες χορηγίες έχουν εξασφαλιστεί και ο 22χρονος ταλαντούχος οδηγός θα συμμετάσχει την επόμενη χρονιά στο Atlantic Series ασχέτως του ελληνικού αγώνα. Ήδη, ετοιμάζει τις βαλίτσες του και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το πρόγραμμα του, περιλαμβάνει γνωριμία με την ομάδα που θα συμμετάσχει στο θεσμό, την Mi Jack Conquest στον αγώνα του Μεξικό, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Χιούστον, όπου και θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του δοκιμές με το μονοθέσιο της ομάδας. Ο ίδιος, μοιάζει πλέον να πιστεύει ότι το όνειρο έγινε πραγματικότητα, ενώ όπως πάντα παραμένει προσγειωμένος και χαμηλών τόνων, αποφεύγοντας τις βαρύγδουπες δηλώσεις. «Ακόμα, πολύς κόσμος δυσκολεύεται να το πιστέψει. Βέβαια, όσο περνάει ο καιρός και όσο βλέπουν ότι η προσπάθεια είναι σοβαρή, τόσο περισσότερο το συνειδητοποιούν. Πρόκειται για μία ευκαιρία ζωής, και πλέον ανυπομονώ για να βρεθώ στην Αμερική. Πιστεύω, ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Κάτι που ευχόμαστε όλοι, ενώ κάποιοι από εμάς πιστεύουμε ότι θα το πετύχει. Το ταλέντο δεν του λείπει, ενώ η Βάσω Γκιζίκη δείχνει έτοιμη να επενδύσει επάνω του. Ειδικά από τη στιγμή που η ένταξη του στο Πρωτάθλημα είναι εξασφαλισμένη ο Βασίλης έχει όλες τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρει. Και μακάρι, αυτό να συνδυαστεί και με την τέλεση του αγώνα του Πρωταθλήματος Champ Cars στη χώρα μας. Ίσως, να πρέπει να αρχίζουν να πιστεύουν κάποιοι ότι τον Ιούνιο του 2008, στην πίστα του Ελληνικού θα παραταχθούν τα μονοθέσια του Champ Cars και στο grid θα βρίσκεται ο Βασίλης Ζάχος._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)