Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Πίστα στην Καλαμάτα! 13/10/2006 12:46 μμ

Η εταιρία GEM Επικοινωνία Ε.Π.Ε. και ο Δήμος Μεσσήνης, ανακοινώνουν την δημιουργία Κέντρου Χερσαίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στους χώρους του Αεροδρομίου της Τριόδου (παλαιό αεροδρόμιο Καλαμάτας), που βρίσκεται στην πόλη της Μεσσήνης και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων περίπου από την πόλη της Καλαμάτας.
Η συμφωνία μεταξύ της εταιρίας και του Δήμου Μεσσήνης, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή 12ετούς σύμβασης τον παρελθόντα Σεπτέμβριο και αφού πρωτίστως ο Δήμαρχος Μεσσήνης Κος Χρίστος Χριστόπουλος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες της παραχώρησης του αεροδρομίου στον Δήμο, από το ΥΠ.ΕΘ.Α./ΓΕΑ, έχοντας εδώ και αρκετά χρόνια όραμα για την ανάπτυξη της περιοχής. Σημαντική βοήθεια για την ολοκλήρωση της παραχώρησης προσέφερε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κος Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Ο χώρος αυτός καταλαμβάνει έκταση 380 στρεμμάτων περίπου, με διαστάσεις 1390 μέτρα μήκος και 260 μέτρα πλάτος και θα διαμορφωθεί πολύ σύντομα (μέχρι τον Ιανουάριο του 2007) προκειμένου να μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες DRAGSTER, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να διοργανώνονται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί η πρώτη μόνιμη πίστα DRAGSTER στην Ελλάδα, με ευθεία 1.200 μέτρων και στόχο την διοργάνωση όχι μόνο Ελληνικών αλλά και Ευρωπαϊκών αγώνων.
Στην πίστα θα διοργανώνονται και αγώνες με την ονομασία RUN WHAT YOU BRING (Τρέξε με ότι φέρεις). Το σημαντικότερο στοιχείο για τους αγώνες αυτούς είναι ότι οι απλοί ιδιώτες, έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν τις οδηγικές τους ικανότητες αλλά και τις δυνατότητες των οχημάτων τους σε ασφαλείς συνθήκες και με νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για «νόμιμες κόντρες», που εκτός των άλλων, επιτελούν και ένα σοβαρό κοινωνικό έργο, καθώς θα βοηθήσουν στο να μειωθούν οι κόντρες στους δημόσιους δρόμους και τα ατυχήματα που προκαλούνται.
Στον χώρο θα μπορούν επίσης να πραγματοποιούνται αγώνες δεξιοτεχνίας, λόγω του μεγάλου πλάτους του διαδρόμου, αλλά και drift show.
Σταδιακά, από τα μέσα του 2007, θα αρχίσουν να γίνονται και άλλες εγκαταστάσεις, που θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία πίστας σιρκουί, με μήκος 2,8 χιλιόμετρα και πλάτος 12 έως 15 μέτρα. Με αυτά τα στοιχεία η πίστα της Μεσσήνης θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε μήκος στην Ελλάδα. (Δελτίο Τύπου)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία GEM Επικοινωνία Ε.Π.Ε.
Κο Κουκλάκη Μιχάλη ή Κο Σακελλαρίου Ιωάννη
Τηλ: 210-97.10.800 – 801
Fax: 210-97.10.844
e-mail: gemcom06@otenet.gr
Πατήστε για μεγέθυνση