Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ayrton Senna adeus 7/8/2006 2:09 μμ

«Ο θάνατος, η ζωή και οι αγώνες ενός ήρωα της ταχύτητας» είναι τα σχόλια που εύστοχα εκφράζουν το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου, όπως αναγράφεται και στο εξώφυλλό του. Μια έκδοση-έκπληξη που μόλις κυκλοφόρησε, δια χειρός του δημοσιογράφου Βασίλη Τσακίρογλου, αφιερωμένη στο μεγάλο Βραζιλιάνο πρωταθλητή της Formula 1 Ayrton Senna, τον άνθρωπο που σημάδεψε –και όχι μόνο- όσο κανείς άλλος τα Grand Prix της περιόδου 1984-1994 και που τόσο άδικα έφυγε από κοντά μας.

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του, από τα ερασιτεχνικά καρτ της εφηβείας ως την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, περιγράφονται αναλυτικά στις 520 σελίδες της έκδοσης, που εμπλουτίζεται επίσης και με ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό. Ωστόσο, είναι φανερό από τις πρώτες κιόλας σελίδες του, πως το βιβλίο απευθύνεται κύρια σε εκείνους που θέλουν να εντρυφήσουν στην ψυχολογία και τον έντονο συναισθηματικό κόσμο ενός ανθρώπου που αφιερώθηκε με θρησκευτική προσήλωση σε αυτό που έκανε, όντας αποφασισμένος πως στόχος του ήταν μόνο το τέλειο σε αυτό που έκανε και τίποτα λιγότερο.

«Αρνούμαι να αποχωρήσω από τη μάχη. Είναι στη φύση μου να φτάνω ως το τέλος…». Ίσως αυτό το σχόλιο του μεγάλου Βραζιλιάνου, που αναγράφεται στο οπισθόφυλλο, να περιγράφει ολόκληρη τη φιλοσοφία του και τον τρόπο που αντιμετώπιζε τη ζωή. Αυτό ακριβώς μας καλεί κι ο συγγραφέας να κατανοήσουμε, με την άψογη δουλειά του.

Θα βρείτε το «Αyrton Senna adeus» σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, στην τιμή των 40 ευρώ, ενώ κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και ο δεύτερος τόμος._Σ.Χατ.(spiros@4troxoi.gr)