Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Θολό το τοπίο για τη Suzuki. 17/7/2006 2:12 μμ

O Nobuhiro Tajima ήταν ο πρώτος οδηγός του Suzuki SX4 WRC, στην Ιαπωνία!
Πριν από αρκετές ημέρες, η Suzuki δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες του SX4 WRC σε δοκιμές εξέλιξης. Συγκεκριμένα, αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην ιδιόκτητη πίστα δοκιμών της εταιρείας στο Ryuou, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της ομάδας, στο Hamamatsu της Ιαπωνίας.

Βέβαια, η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία αυτών των δοκιμών, αλλά ούτε και το βαθμό εξέλιξης του αυτοκινήτου εκείνη τη χρονική στιγμή. Το μοναδικό στοιχείο που γνωστοποιήθηκε ήταν η ταυτότητα του οδηγού του SX4 WRC, που ήταν ο υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδες, Nobuhiro Tajima. Μετά το συμβούλιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, οπότε αποφασίστηκε η συνέχιση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ από τον Ιανουάριο ως το Δεκέμβριο του εκάστοτε έτους και η εγκατάλειψη της ιδέας για διοργάνωση μίνι πρωταθλήματος το 2007, ώστε να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο η αγωνιστική σεζόν 2007-2008, η θέση της Suzuki αποτελεί ένα μυστήριο.

Βλέπετε, αρχικά οι Ιάπωνες επιβεβαίωσαν τις φήμες που ήθελαν το πρόγραμμα για την εμπλοκή με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC να πηγαίνει πολύ καλά και όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, ώστε δηλαδή η ομάδα να είναι έτοιμη για εμπλοκή στο πρωτάθλημα της χρονιάς 2007-2008. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FIA όμως, η Suzuki δεν έχει τοποθετηθεί αναφορικά με το νέο πρόγραμμα, το οποίο την αφορά άμεσα, αφού μπερδεύει τα αρχικά της σχέδια. Επίσης, δεν έχει προβεί σε καμιά ανακοίνωση σχετικά με την πρώτη εμφάνιση του SX4 WRC στους αγώνες, ή με την πιθανότητα αναζήτησης από τη FIA της δυνατότητας να εισέλθει στο μέσο του πρωταθλήματος του 2007.

Εντέλει, το τοπίο αναφορικά με τη συμμετοχή της Suzuki στην υψηλότερη βαθμίδα του WRC παραμένει θολό, τη στιγμή που οι αποφάσεις της FIA δείχνουν κάθε φορά να μπερδεύουν περαιτέρω την κατάσταση. _Ν.Δ. (nodas@4troxoi.gr)
Το Suzuki SX4 WRC επί το έργον!