Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

DTM – Brands Hatch: Νίκη του Ekstrom, ο Μαργαρίτης στους βαθμούς! 2/7/2006 10:57 μμ

Mattias Ekstrom
Πρώτη νίκη φέτος για τον Mattias Ekstrom
Ο Mattias Ekstrom είχε για πρώτη φορά φέτος στο πλευρό του την τύχη και κέρδισε με ανέλπιστο τρόπο στην πρώτη επίσκεψη του DTM στο Brands Hatch. Επιτυχία και για τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη που πήρε έναν ακόμη βαθμό τερματίζοντας στην 8η θέση.

Ο 4ος φετινός αγώνας του DTM στην μικρή πίστα του Brands Hatch φάνταζε πριν την εκκίνηση σαν μια ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές. Με 85 γύρους στο πρόγραμμα σε μια πίστα 2 χιλιομέτρων και με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς όλοι προέβλεπαν πολλά λάθη και ατυχήματα, ειδικά στους τελευταίους γύρους. 17 γύρους πριν την καρό σημαία οι προβλέψεις έμοιαζαν με αδικαιολόγητη κινδυνολογία. Μόλις δυο εγκαταλείψεις και απόλυτη ηρεμία στην κατάταξη με τον poleman Tom Kristensen να διατηρεί άνετα την πρωτοπορία εμπρός από τους Green, Ekstrom, Schneider, Hakkinen, Tomcyk, Sprengler και Abt.

Tom Kristensen
¶ξιζε την νίκη ο Tom Kristensen όμως δεν είχε την τλυχη με το μέρος του
Τα pit stops είχαν ολοκληρωθεί, οι διαφορές είχαν ανοίξει και όλα έδειχναν ότι το φινάλε θα ήταν μάλλον βαρετό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα πάντα είχαν έρθει πάνω – κάτω: Ο Kristensen είδε την εμπρός αριστερή του ανάρτηση να σπάει χωρίς προφανή λόγο στέλνοντας τον στις μπαριέρες, ενώ ο Hakkinen τιμωρήθηκε με ποινή διέλευσης από τα pits για ένα προσπέρασμα σε στροφή που υπήρχαν κίτρινες σημαίες. Την πρωτοπορία ανέλαβε ο Green αλλά τα λάστιχα του ήταν πολύ πιο ταλαιπωρημένα από αυτά του Ekstrom αφού ο Σουηδός είχε κάνει τη δεύτερη επίσκεψη στα pits 26 ολόκληρους γύρους αργότερα από τον νεαρό Βρετανό. Ο Green κάτω από πίεση είναι επιρρεπής στο λάθος και δυστυχώς για αυτόν δεν το απέφυγε ούτε μπροστά στους συμπατριώτες τους. 12 γύρους πριν το τέλος προσπαθώντας να κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας τον Ekstrom γλίστρησε εκτός πίστας και έχασε όσο χρόνο χρειαζόταν για να περάσει το Audi εμπρός.

Αλέξανδρος Μαργαρίτης
Τυχερό αποδείχτηκε για τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη το νέο, επηρεασμένο από το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, βάψιμο της Mercedes
Ο Eki διατήρησε με άνεση το πλεονέκτημα και πήρε μια σπουδαία, όσο και αναπάντεχη νίκη, γεγονός που αναγνώρισε στις δηλώσεις του λέγοντας ότι ο Kristensen την άξιζε περισσότερο. Ο Green κράτησε τη δεύτερη θέση αφού η Mercedes δε θέλησε εντός έδρας να του δώσει εντολή να χαρίσει μερικούς ακόμη πολύτιμους βαθμούς στον Bernd Schneider που τελικά συμπλήρωσε το βάθρο. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Tomcyk που επιτέλους έκανε καλό αγώνα, ενώ τον ακολούθησε ο εκπληκτικός Abt που έβγαλε μάτια με το προδιαγραφών 2005 Α4 του. Ο Γερμανός πέρασε με πολύ παρακινδυνευμένο τρόπο την Mercedes του Sprengler στέλνοντας τον Καναδό προσωρινά εκτός πίστας και τελικά πίσω από τον 6ο Jean Alesi.

Την 8αδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης που έκανε εκπληκτικό αγώνα, ιδιαίτερα μετά τα πρώτα pit stops. Ο νεαρός είχε ξεκινήσει μόλις από την 13η θέση αφού στα προκριματικά είχε ταλαιπωρηθεί από έντονη υπερστροφή. Όμως η απογοήτευση του Σαββάτου τον πείσμωσε και έτσι στον αγώνα ήταν για αρκετούς γύρους ότι ταχύτερο στην πίστα καλύπτοντας θέσεις σε μια πίστα που δεν ευνοεί τα προσπεράσματα. Χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα των εργοστασιακών οδηγών και τελικά μπήκε στους βαθμούς όταν ο Hakkinen εξέτισε την ποινή του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

1. Mattias Ekstrom Audi 85 γύροι σε 1.03:31.829
2. Jamie Green Mercedes +5.957
3. Bernd Schneider Mercedes +13.837
4. Martin Tomczyk Audi +17.834
5. Christian Abt Audi +19.567
6. Jean Alesi Mercedes +21.758
7. Bruno Spengler Mercedes +26.013
8. Α. Μαργαρίτης Mercedes +35.183
9. Pierre Kaffer Audi +36.034
10. Timo Scheider Audi +36.272
11. Mika Hakkinen Mercedes +38.537
12. Daniel La Rosa Mercedes +38.867
13. Stefan Mucke Mercedes -1 γύρος
14. Jeroen Bleekemolen Audi -1 γύρος
15. Mathias Lauda Mercedes -1 γύρος
16. Susie Stoddart Mercedes -1 γύρος
17. H.H. Frentzen Audi -4 γύροι
18. Tom Kristensen Audi -17 γύροι

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών μετά από τέσσερις γύρους:
1. Bernd Schneider 30 βαθμοί
2. Tom Kristensen 26
3. Jamie Green 19
4. Bruno Spengler 14
5. Mattias Ekstrom 12
6. H.H. Frentzen 11
7. Mika Hakkinen 11
8. Martin Tomczyk 11
9. Jean Alesi 9
10. Α. Μαργαρίτης 8



Κ.Λ.
leonis@rally.gr
Mika Hakkinen, Bruno Sprengler
Οι άσσοι της Mercedes έχασαν καθαρά στο Brands Hatch