Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Απομένει η έγκριση για το πρόγραμμα του 2007 και του ‘07/’08 28/6/2006 3:00 μμ

Για τα επόμενα τρία χρόνια, το Ακρόπολις έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στο WRC.
Η επόμενη χρονιά, αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με ότι έχουμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια στο WRC. Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου έτους, θα αναδειχθεί κανονικά Πρωταθλητής Οδηγός και Ομάδα, την ώρα που το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει το πρώτο Πρωτάθλημα με την μορφή σεζόν, όπως έχουμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο. Δηλαδή το Σεπτέμβριο του 2007, θα είμαστε μπροστά στην πρώτη σεζόν, αυτή του ‘07/’08! Το σημαντικότερο θέμα που δημιουργείται, σε σχέση με το θεσμό, είναι οι αγώνες και ποιοι θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Με τους αγώνες να αγγίζουν τους 16, και έξι χώρες να έχουν θέσει υποψηφιότητα ένταξης στο θεσμό, η θέση κάποιων χωρών στο πρόγραμμα του θεσμού μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι. Πλέον, το πρόγραμμα που θα προταθεί για τις επόμενες δύο χρονιές, είναι έτοιμο και αυτό που απομένει είναι εγκριθεί στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία αυτοκινήτου.

Tα Ράλλυ Νορβηγίας και Πορτογαλίας, θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα στο "μικρό" Πρωτάθλημα του 2007.
Τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, αναφέρουν ότι η Νορβηγία και η Πορτογαλία συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της «μικρής» σεζόν στις αρχές του 2007. Από εκεί και πέρα, 9 χώρες έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους για τα επόμενα τρία χρόνια. Ανάμεσα σε αυτές, συμπεριλαμβάνεται και το δικό μας Ακρόπολις, όπως είχαμε γράψει και αμέσως μετά το τέλος του εθνικού μας αγώνα, φέτος. Οι υπόλοιπες οκτώ, είναι το Μόντε Κάρλο, η Κορσική, η Φιλανδία, η Μ. Βρετανία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ν. Ζηλανδία και η Αργεντινή. Από εκεί και πέρα, πολύ κοντά να μείνουν στο πρόγραμμα μέχρι το 2009, είναι και τα Ράλλυ Ιαπωνίας και Ισπανίας. Τις δύο τελευταίες χώρες, επέλεξε η ISC, έπειτα από συμφωνία με την FIA.

H πρώτη σεζόν, το 2007-2008 θα συμπεριλαμβάνει 16 αγώνες, με τους πρώτους οκτώ να πραγματοποιούνται από τον Αύγουστο ως τον Δεκέμβριο και τους υπόλοιπους οκτώ, από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο. Με τις 11 παραπάνω χώρες να έχουν μία σίγουρη θέση, οι υπόλοιπες πέντε θέσεις, αναμένεται να παίξουν ανάμεσα στις πέντε χώρες που δεν τους προτάθηκε συμβόλαιο (Κύπρος, Γερμανία, Τουρκία, Αυστραλία και Μεξικό) και τις έξι από τις υποψήφιες (Νορβηγία, Πορτογαλία, Ιορδανία, Νότιος Αφρική, Ιρλανδία και Πολωνία). Αν και σύμφωνα με πληροφορίες η Πορτογαλία και η Νορβηγία είναι στο «μικρό» πρόγραμμα του 2007, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους και τα επόμενα χρόνια. Το ουσιαστικό σενάριο, αναφέρει, ότι οι αγώνες που δεν θα έχουν το σταθερό τριετές συμβόλαιο, θα αλλάζουν μεταξύ τους, σχεδόν κάθε χρόνο.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή στην θέση του προέδρου της επιτροπής Ράλλυ, μπορεί να βρίσκεται ο Morrie Chandler, αλλά στην σύσκεψη της 5 Ιουλίου θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη θέση του, ή θα αντικατασταθεί τον Οκτώβρη. Σίγουρα, αυτή η σύσκεψη της FIA αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)