Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Μάνος Στεφανής 24/5/2006 3:38 μμ

Πανέτοιμος ο Μάνος Στεφανής για την πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC.
H λίστα συμμετεχόντων του BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις περιελάμβανε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, τη συμμετοχή του νεαρού Μάνου Στεφανή με Ford Focus WRC!

Στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις λοιπόν, που ξεκινάει σε 8 ημέρες, ένας νεαρός Έλληνας οδηγός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Ο Μάνος Στεφανής λοιπόν, με τον πατέρα του Κώστα εκ δεξιών, ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι σήμερα αγωνιστικής του καριέρας.

Ο Μάνος, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαίου 1982. Είναι φοιτητής marketing, ενώ παράλληλα εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εκπομπή αυτοκινήτου του Mega Channel, Traction. Ο νεαρός οδηγός, που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα καρτ, όταν ήταν 10 ετών, έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε αγώνα αυτοκινήτων το 2001, στο πλαίσιο του Ενιαίου με Seat Leon, στο αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Το 2004, αναδείχθηκε κυπελλούχος του νεοσύστατου τότε, Peugeot 206 Junior Cup, ενώ πέρυσι συμμετείχε στο κύπελλο Ασφάλτου με Peugeot 206 XS της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας. Η αγάπη του για τους αγώνες είναι μεγάλη, γεγονός που φαίνεται και από τα χόμπι του, τα οποία αποτελούν εκφάνσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Έτσι, στον ελεύθερό του χρόνο, ο 24χρονος Μάνος οδηγεί καρτ, ενώ έχει αδυναμία και στα θαλάσσια σπορ, από τα οποία ξεχωρίζει το jet ski.
Ο Κώστας Στεφανής, ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες συνοδηγούς όλων των εποχών, θα βρεθεί πλάι στο γιο του, συμμετέχοντας σε ένα ακόμη ράλλυ Ακρόπολις, στο οποίο έχει τερματίσει πρώτος Έλληνας 7 φορές, ενώ έχει κερδίσει το 1995, με οδηγό τον Άρη Βωβό.


Πως βρέθηκε όμως να συμμετέχει στο BP Ultimate ράλλυ Ακρόπολις; Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας πει την ιστορία αυτής της συμμετοχής - έκπληξη: «Προσπαθούσαμε να βρούμε χορηγίες προκειμένου να συμμετάσχουμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό. Αντίθετα, το ενδιαφέρον των χορηγών για το ράλλυ Ακρόπολις ήταν μεγαλύτερο, αφού η μεγάλη προβολή τους προσέλκυσε. Έτσι, με τη βοήθεια των Allou Fun Park, Ster Cinemas αλλά και Ford Motor Hellas, αποκτήσαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον αγώνα με ένα Ford Focus WRC». Το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Στεφανής, ανήκει στην τσεχική JM Engineering, η οποία διαθέτει μερικά ακόμη Ford Focus, αλλά και αρκετά ακόμη αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ποιες είναι όμως οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου αλλά και οι στόχοι του Μάνου για το συγκεκριμένο αγώνα; «Το αυτοκίνητο είναι προδιαγραφών 2002, ενώ επίσης θα είναι εφοδιασμένο με τρία ενεργά διαφορικά. Στόχος μας είναι ο τερματισμός, αφού οτιδήποτε περισσότερο στην παρούσα φάση θα αποτελούσε ουτοπία. Άλλωστε, αυτή θα είναι μόλις η πρώτη μου συμμετοχή με αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφών και ουσιαστικά, θέλω να πραγματοποιήσω όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα που μου παρέχει αυτός ο αγώνας», μας είπε ο νεαρός οδηγός. Μετά το ράλλυ Ακρόπολις όμως, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Μάνο Στεφανή, αφού ως γνωστόν τη φετινή χρονιά δε συμμετέχει σε κάποιον εγχώριο αγωνιστικό θεσμό; «Στοχεύω να αποκτήσω πλήρη εμπλοκή στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ενώ η συμφωνία με τους χορηγούς μας είναι μέχρι τώρα μόνο για το BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις», ξεκαθαρίζει ο Στεφανής.

Εμείς από τη μεριά μας, ελπίζουμε ο νεαρός οδηγός να πετύχει στο δύσκολο εγχείρημά του και η συνέχεια να τον βρει ξανά στους ελληνικούς αγώνες, οι οποίοι έχουν ανάγκη από νέους και ταλαντούχους οδηγούς. _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)

Ταυτότητα ομάδας
ΟδηγόςΜάνος Στεφανής
ΣυνοδηγόςΚώστας Στεφανής
ΑυτοκίνητοFord Focus RS WRC '02
Τεχνική υποστήριξηJM Engineering (4 μηχανικοί, αρχιμηχανικός, υπεύθυνος ηλεκτρονικών)
ΧορηγοίAllou Fun Park, Ster Cinemas, Ford Motor Hellas

Κάπως έτσι θα είναι το "όπλο" του Μάνου Στεφανή!