Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Πλούσιο θέαμα, λίγοι θεατές στο Τυμπάκι 24/5/2006 10:08 πμ

Νικητής στα 1600άρια και ταχύτερος όλων στο GP Tuning ο Φραγκιαδάκης.
Γρήγορος και θεαματικός ο Βαμιεδάκης επικράτησε στα πισωκίνητα.
Νικητής στα 1400άρια ο Αλυγιζάκης.
Στη μάχη της ταχύτητας αυτοκινήτων επικράτησε ο Δαμιανάκης(7) αφήνοντας 2ο τον Καπετανάκη(6).
Ένα Σαββατοκύριακο πλούσιο σε δραστηριότητες έζησαν όσοι βρέθηκαν στις 20 και 21 Μαΐου, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου. Η Pro Action με την υποστήριξη του “MotoDream-Kapsokefalos”, διοργάνωσε αγώνες GP Tuning, ταχύτητα αυτοκινήτων, ταχύτητα μοτοσικλέτας, Dragster αυτοκινήτων και Dragster μοτοσικλέτας, για τα αντίστοιχα κύπελλα Κρήτης.
Ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, αφού και τις δύο μέρες είχε υπερβολική ζέστη ταλαιπωρώντας αγωνιζόμενους και οργανωτές. Αυτή ήταν και η κύρια αιτία για τη μικρή, σχετικά με προηγούμενες διοργανώσεις, προσέλευση θεατών που μετά βίας έφτασαν τις δύο χιλιάδες περίπου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας GP Tuning, που ήταν ο τρίτος της χρονιάς και συγκέντρωσε 35 συμμετοχές. Οι κόντρες ήταν ανεπανάληπτες και οι περισσότερες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν στα κλάσματα του δευτερολέπτου, παρόλο που η διαδρομή ήταν μεγάλη (περίπου 2 χιλιόμετρα).
Στα Επιβατικά ΕΩΣ 1400cc επικράτησε ο Αλυγιαζάκης με NISSAN Micra, ακολούθησε ο Σκαρπαθιωτάκης με HONDA Civic και μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του ο Τζαγκαράκης με PEUGEOT 106. Στα επιβατικά των 1600ων cc, επικράτησε ο Φραγκιαδάκης με PEUGEOT 106 Rallye, ο οποίος πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο όλου του αγώνα, ακολούθησε ο Μπαντουράκης με CITROEN Saxo και 3ος ήταν ο Γαλάνης με TOYOTA Starlet.
Στα επιβατικά 1601cc ΕΩΣ 2000cc νικητής ήταν ο Καραμπακάκης με ROVER200, 2ος ο Ταμπακάκης με RENAULT Clio και 3ος ο Αποστολάκης με ΤΟΥOΤΑ.

Στην κατηγορία 2001cc ΚΑΙ ΑΝΩ των επιβατικών, η νίκη πήγε στον Παπαδάκη με SEAT Ibiza, 2ος τερμάτισε ο Κακούρης με LANCIA Dedra και 3ος, με μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά, ο Πρωτογεράκης με BMW M3. Στην πιο θεαματική κατηγορία, αυτή με τα πισωκίνητα, νικητής ήταν Βαμιεδάκης με BMW M3, 2ος ο Καραμπακάκης με ίδιο αυτοκίνητο και 2 δέκατα πίσω του ο Μυλωνογιάννης με BMW2002. Στην κατηγορία των αγωνιστικών συμμετείχε μόνο ο Καραμπακάκης με ROVER200 και στα φορτηγάκια αγωνίστηκε μόνο ο Κουγιουμιτζάκης με MITSUBISHI. Την Κυριακή το πρωί, στα δοκιμαστικά της ταχύτητας αυτοκινήτων συμμετείχαν μόλις έξι οδηγοί. Καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Αμαριώτης με CITROEN Saxo, όμως στον τελευταίο γύρο των δοκιμαστικών «έσπασε» σασμάν με αποτέλεσμα να μην πάρει μέρος στον αγώνα. Ο Δανελάκης με PEUGEOT 106 Rallye επίσης, κατάστρεψε τα λάστιχα του στα δοκιμαστικά με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί ούτε αυτός. Τέσσερα αυτοκίνητα λοιπόν στήθηκαν στην εκκίνηση και μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα πετάχτηκε μπροστά ο Περάκης με PEUGEOT 206 και οδηγώντας γρήγορα άρχισε να φτιάχνει διαφορά από τους υπόλοιπους, πραγματοποιώντας μάλιστα και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, όμως στάθηκε άτυχος αφού εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη πριν ολοκληρώσει τον τέταρτο γύρο. Ακολούθησε ομηρική μάχη μεταξύ του Δαμιανάκη με PEUGEOT 205 και του Καπετανάκη με CITROEN Saxo μέχρι το τέλος, με τελικό νικητή το Δαμιανάκη, ενώ πίσω τους 3ος τερμάτισε ο Πόλιας με PEUGEOT 106 Rallye.

Στον αγώνα Dragster αυτοκινήτων πήραν μέρος 18 αυτοκίνητα. Στην κατηγορία ΑΑ1 επικράτησε ο Κορδογιάννης με PEUGEOT 106 Rallye, στην ΑΑ2 ο Βαμιεδάκης με BMW M3, στην ΑΤ1 ο Πατεράκης με FIAT Uno και στην ΑΤ2 ο Σπαγουλάκης με MITSUBISHI Evo8.
Αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οργανωτή, www.proactionracing.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα των Κρητικών αγώνων, Cretan Racing News(www.crn.gr).

Στη διοργάνωση του αγώνα συνέβαλαν ενεργά, η Διοίκηση και το στρατιωτικό προσωπικό της 138 Σ.Μ., που όπως πάντα πρόσφεραν τα μέγιστα στην προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς επίσης και ο Δήμος Τυμπακίου.
Γιώργος Δαμανάκης(gdamanakis@crn.gr)