Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Σχεδόν νικητές! 20/5/2006 6:36 μμ

"Προσπαθώ να μειώσω ρυθμό αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω", δήλωσε ο Loeb στο stop της 11ης ε.δ. του αγώνα...
Κοντά στην καλύτερη επίδοση της καριέρας του βρίσκεται ο Mikko Hirvonen.
¶ψογος για ακόμη μια φορά ο Dani Sordo, που βλέπει και πάλι βάθρο.
Καταπληκτική επίδοση και για το Gigi Galli, μέσα στην πατρίδα του. ¶ραγε θα καταφέρει να ανέβει στο βάθρο;
Πολύ κοντά στη νίκη βρίσκεται ο Guy Wilks στο JWRC!
Η εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, με τους Marcus Gronholm – Timo Rautiainen να βρίσκονται επικεφαλής και τους Sebastien Loeb – Daniel Elena να ακολουθούν, έμοιαζε να αποτελεί την ιδανική συνταγή για μια μεγάλη μάχη για τη νίκη στο ράλλυ Σαρδηνίας.

Δυστυχώς όμως, στη δεύτερη ε.δ. της ημέρας, οι Φινλανδοί της Ford χτύπησαν σε ένα βράχο, με αποτέλεσμα να υπάρξει διαρροή λαδιού στο Focus WRC ’06, η οποία τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν άδοξα, αφήνοντας τους Loeb – Elena μόνους στο δρόμο για τη νίκη. Οι Γάλλοι, από εκείνο το σημείο και μετά κινήθηκαν σβέλτα χωρίς να πιεστούν, κερδίζοντας παράλληλα τρεις ε.δ. μέχρι την ολοκλήρωση τους σκέλους και δείχνοντας έτσι τη μεγάλη τους διαφορά από τους υπόλοιπους. Φυσικά, για ακόμη μια φορά το μεγάλο όπλο του Loeb, δηλαδή η σταθερότητά του, φαίνεται να του χαρίζει τη νίκη.

Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, βρίσκεται το δεύτερο πλήρωμα της Ford. Οι Mikko Hirvonen – Jarmo Lehtinen, παρόλο που είχαν τη στιγμή τους στην 9η ε.δ., όταν κατέστρεψαν την πίσω ανάρτηση, βρίσκονται πολύ κοντά στην καλύτερη επίδοση της καριέρας τους. Ο νεαρός Φινλανδός, στάθηκε τυχερός σήμερα, αφού μετά την έξοδο του ακολουθούσε σέρβις, οπότε δε χάθηκε περαιτέρω χρόνος, που θα μπορούσε να έχει στοιχίσει και θέσεις. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν σβέλτο ρυθμό για να φτάσουν εντέλει δεύτεροι, στην ανασυγκρότηση, αφού η εγκατάλειψη του Gronholm δεν αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερες απώλειες στην ομάδα του Malcolm Wilson. Η μάχη που δεν έγινε όμως για τη νίκη, διεξάγεται για την τρίτη θέση. Πρωταγωνιστές, δυο μεσογειακά πληρώματα με φλογερό ταμπεραμέντο. Ο λόγος για τους Dani Sordo – Marc Marti και Gigi Galli – Giovanni Bernacchini. Η σημερινή μάχη έληξε μόλις στην τελευταία ε.δ. του σκέλους υπέρ των Ισπανών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν το αυριανό σκέλος με διαφορά 1,3 δλ. από τους Ιταλούς. Αναμφισβήτητα, αυτή η μάχη έδειξε το μεγάλο ταλέντο του Sordo, ο οποίος είναι άκρως ανταγωνιστικός και στο χώμα, εκθέτοντας διαρκώς τους υπευθύνους της Kronos, οι οποίοι εμπιστεύονται το δεύτερο «εργοστασιακό» μπάκετ στον Xavier Pons, όπως και την αξία του ανθρώπου των θεατών Galli, που με το δύστροπο 307 και ελαστικά της Pirelli, διεκδικεί το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο.

Από εκεί και έπειτα, στην πέμπτη θέση της κατάταξης ολοκλήρωσαν το σκέλος οι Xavier Pons – Carlos Del Barrio, με τη δεύτερη Xsara της Kronos Racing. Ο Ισπανός, αδυνατεί να κινηθεί, όχι φυσικά στο ρυθμό του μεγάλου Loeb, αλλά και τους συμπατριώτη του Sordo. Βέβαια, σήμερα πραγματοποίησε αρκετά καλούς χρόνους, στοχεύοντας στον τερματισμό, ώστε να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα τους, στο κυνήγι του τίτλου Κατασκευαστών. Στην έκτη θέση της γενικής, βρίσκονται οι Chris Atkinson – Glenn McNeall, με το πρώτο από τα δυο Subaru Impreza WRC της ιαπωνικής ομάδας. Ο Αυστραλός, στάθηκε άτυχος στην 9η ε.δ., όταν στην προσγείωση από ένα άλμα τραυμάτισε το ψυγείο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να χρεωθεί με 2 λεπτά και 20 δλ. ποινής. Στη συνέχεια, σημείωσε πολύ καλούς χρόνους, για να καταλήξει τελικά στην έκτη θέση, από την 9η στην οποία είχε πέσει. Πίσω από τους Αυστραλούς, βρίσκονται οι Jussi Valimaki – Jarkko Kalliolepo, στην πρώτη τους εμφάνιση με το Mitsubishi Lancer WRC. Οι Φινλανδοί, πραγματοποιούν συνετό αγώνα και μέχρι στιγμής ανταμείβονται για αυτό, με την έβδομη θέση που κατέχουν, βρισκόμενοι δηλαδή εντός βαθμών. Τέλος, την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ένα ακόμη φινλανδικό πλήρωμα. Πρόκειται για τους Kristian Sohlberg – Tommi Tuominen, που στα πηδάλια του Subaru Impreza WRC της ομάδας του Erkan Kazaz (σ.σ. με ελαστικά BF Goodrich…) φιγουράρουν στη βαθμολογούμενη οκτάδα. Όμως, πίσω τους βρίσκονται οι Petter Solberg – Philip Mills, που κέρδισαν μια ε.δ. και γενικά πέτυχαν καλούς χρόνους, οπότε το έργο των Φινλανδών διαφαίνεται δύσκολο.

Στο JWRC, οι Βρετανοί Guy Wilks – Phil Pugh με Suzuki Swift S1600, δεν έχασαν σε κανένα σημείο της ημέρας την πρωτοπορία και φαντάζουν ως φαβορί για τη νίκη, αφού προηγούνται με διαφορά μεγαλύτερη των 2:30 λεπτών από τους Patrick Sandell – Emil Axelsson που ακολουθούν με Renault Clio S1600. Την πρώτη τριάδα, πολύ πιο πίσω από τους Σουηδούς, συμπληρώνουν οι Conrad Rautenbach – David Senior, επίσης με Renault Clio S1600. Ανάμεσα στους άτυχους της ημέρας στις δύσκολες και σκληρές ε.δ. της Σαρδηνίας, βρίσκονται αναμφίβολα οι Henning Solberg – Cato Menkerud, είχαν μια έξοδο 300μ. πριν τον τερματισμό της 9ης ε.δ. με το Peugeot 307 WRC, ενώ βρίσκονταν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Απομένουν 6 ε.δ. ώστε οι Sebastien Loeb – Daniel Elena να σημειώσουν την 5η συνεχόμενή τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και να αποτελέσουν πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο του 2006. Λέτε το ράλλυ Σαρδηνίας να μας επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό; _Ν.Δ.(nodas@4troxoi.gr)

Aναλυτικά αποτελέσματα, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ: www.wrc.com
Ο αλάνθαστος Sebastien Loeb βρίσκεται αγκαλιά με τη νίκη.