Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας-Τρίπολη: Χρονομετρημένες δοκιμές 15/4/2006 3:32 μμ

O Σταμάτης Κατσίμης (φωτ. αρχείου)ελπίζει να μην έχει την ατυχία του 1ου γύρου στον αυριανό αγώνα και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη και στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.
Ολοκληρώθηκαν τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά για τον δεύτερο αγώνα ταχύτητας της χρονιάς, που διεξάγεται στην Τρίπολη, χωρίς απρόοπτα, αλλά και με αναμενόμενα αποτελέσματα, όσο αφορά την σειρά εκκίνησης στους αυριανούς αγώνες.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης φιλοξενεί το δεύτερο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οι ελεύθερες αρχικά και χρονομετρημένες στην συνέχεια δοκιμές, ενώ αύριο στις 10 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση στην κατηγορία Sport, που θα… σύρει και το χορό της αυριανής διαδικασίας.

Ευτυχώς, ο καιρός έδειξε σήμερα πως δεν προτίθεται να δυσκολέψει αγωνιζόμενους, θεατές και οργάνωση, αφού ο ήλιος έδωσε το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών. Δυστυχώς όμως, από τον τεχνικό έλεγχο πέρασαν μόλις 51, από τα 75 αυτοκίνητα που βρίσκονταν στη λίστα συμμετοχών.

Στον αμιγώς αγωνιστικό τομέα, οι χρονομετρημένες δοκιμές βρήκαν τους 17 οδηγούς της κατηγορίας Sport να ξεκινούν πρώτοι τις προσπάθειές τους για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού χρόνου. Εκεί, ο Σταμάτης Κατσίμης(1:03.048) πήρε ξανά την pole position (όπως και στον 1ο γύρο στα Μέγαρα) με το Honda Civic, αφού ήταν για λίγο περισσότερο από ένα δέκατο του δλ. ταχύτερος του Κώστα Παπανικολάου (1:03.160), με το Peugeot 106. Την πρώτη τριάδα, στην αυριανή εκκίνηση, θα συμπληρώσει ο πρώην καρτίστας Δημήτρης Δέγλερης (1:03.277), επίσης με 106 Rallye.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι οδηγοί της κατηγορίας Open. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τρία Honda Accord του BTCC βρέθηκαν άνετα στις τρεις πρώτες θέσεις. Ταχύτερος, ήταν για μια ακόμη φορά ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος(57.901), ενώ τον ακολούθησαν οι Σάμι Φάις (59.906), στην επιστροφή του στο θεσμό και Κώστας Χαλκιόπουλος (1:00.807).

Το «μενού» της ημέρας, ολοκληρώθηκε με τα πανέμορφα Ιστορικά αυτοκίνητα. Εκεί, ο πρωταθλητής Σωτήρης Ρόκκος (1:04.920), πέτυχε την έκπληξη στα πηδάλια της Alfa Romeo GTAm, επικρατώντας του Μάριου Σταφυλοπάτη (1:05.161), με το Ford GT 40. Την τριάδα, συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Σκαλτσάς (1:05.322), με Ford Escort.

Αύριο λοιπόν, στις 10 το πρωί θα σημάνει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης η εκκίνηση του αγώνα, φέρνοντας σε όλους μας όμορφες μνήμες από το, όχι και τόσο μακρινό, παρελθόν. Να είστε εκεί!
Αποφασισμένος να φύγει νικητής από την Τρίπολη, φαίνεται να είναι ο Σωτήρης Ρόκκος (φωτ. αρχείου).
Έτοιμος για το δύο στα δύο είναι ο Ανδρέας Χαλκιόπουλος (φωτ.αρχείου), παρά την επανεμφάνιση του Σάμι Φάις.