Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Έπαθλο Rally Sprint Κρήτης: Επιτέλους συμμετοχές!!! 11/4/2006 2:28 μμ

Νικητές του αγώνα και 1οι στη μεγάλη κατηγορία οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος.
Mε τη συμμετοχή τριάντα τριών πληρωμάτων και παρουσία πλήθους θεατών πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για το έπαθλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου με την υποστήριξη της «αλφα ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ» και της «PEUGEOT - Φρονιμάκης», την Κυριακή 9 Απριλίου, στην κλασική διαδρομή Σεληνάρι – Βραχάσι. Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούβες, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το 5ο Παγκρήτιο Σαλόνι Αυτοκινήτου και Αξεσουάρ. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η απονομή του αγώνα την Κυριακή το απόγευμα.

Το πρωί της Κυριακής ο καιρός ήταν καλός με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάρα πολλοί θεατές που αποζημιώθηκαν στο έπακρο από τις μάχες και στις τέσσερις κατηγορίες. Οι μάχες ήταν μεγάλες για όλες τις θέσεις και ήταν και η κύρια αιτία για την εγκατάλειψη τεσσάρων πληρωμάτων και τις ατυχίες πολλών άλλων.
Νίκος Δανελάκης – Γιώργος Μαυρουδής, 1οι στα δίλιτρα και 3οι στη γενική.
Μεγάλοι νικητές του αγώνα και 1οι στην κατηγορία πάνω από 2001cc, οι Παπαδοκωσταντάκης Γιάννης – Κλαριδόπoυλος Σταύρος με MITSUBISHI Evo, ακολούθησαν στη μεγάλη κατηγορία, οι Αλεξάκης Μανόλης – Αλεξάκη Κική με FORD Sierra Cosworth και 3οι τερμάτισαν οι Μιχαηλάκης Στέλιος – Ντιγριντάκης Μανόλης με SUBARU Impreza. 4οι τερμάτισαν οι Φίλικας Γιάννης – Αναστασάκης Μανόλης με FORD Sierra Cosworth, ενώ οι Φραγκονικολάκης Νίκος – Κοκκινάκης Νεκτάριος με FORD Escort Cosworth και οι Πιτσάκης Μανόλης – Μαρτάκης Στέφανος με ίδιο αυτοκίνητο, ταλαιπωρήθηκαν από μηχανικά προβλήματα και τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία 1601cc έως 2000cc, επικράτησαν οι Δανελάκης Νίκος – Μαυρουδής Γιώργος με PEUGEOT 106 Kit Car, ένα δευτερόλεπτο πίσω τους τερμάτισαν οι Χαραλαμπίδης Ονήσιμος – Μαραυγάκη Κατερίνα με VW Golf Gti και 3οι ήταν οι Περάκης Αντρέας – Κουρουγκιαούρης Κώστας με PEUGEOT 206. Οι Κυριανιτάκης Μανόλης – Κουκλινός Νίκος με VW Golf Gti αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φρένα και τερμάτισαν 4οι, ενώ ακολούθησαν οι Σπανουδάκης Νίκος – Στιβακτάκης Άρης με RENAULT Clio Williams 5οι και 6οι οι Μανινάκης Αρτέμης – Τυροθρουλάκης Μάνος.
1οι 1600άρηδες οι Άγγελος Σφίγγας – Δημήτρης Βιτσαξάκης.

Στην κατηγορία 1401 έως 1600, η νίκη πήγε στους Σφίγγα Άγγελο – Βιτσαξάκη Δημήτρη με CITROEN Saxo VTS, ακολούθησαν οι Αμαριώτης Νίκος – Καλέργης Νίκος με ίδιο αυτοκίνητο και 3οι ήταν οι Βασιλάκης Δημήτρης – Τερζάκης Νίκος με PEUGEOT 205 1.6. Στην 4η θέση βρέθηκαν οι Δαμιανάκης Γιάννης – Σταματάκης Γιώργος στην προσπάθεια τους να «στήσουν» το CITROEN AX 1.6, 5οι τερμάτισαν οι Καπετανάκης Γιώργος – Καζάνης Μάνος με CITROEN Saxo VTS, ακολούθησαν οι Πόλιας Μιχάλης – Προβιδάκης Βαγέλης με PEUGEOT 106 Rallye και Τσιχλάκης Νεκτάριος – Κατερινάκης Ξενοφών με ίδιο αυτοκίνητο, στην 6η και 7ηθέση αντίστοιχα και 8οι τερμάτισαν οι Τωμαδάκης Σταύρος – Γαλανάκης Μανόλης με OPEL Corca.

Στην κατηγορία έως 1400cc νικητές ήταν οι Ιωαννίδης Γιώργος – Μανιαδάκης Μιχάλης με CITROEN AX 1.4, ακολούθησαν οι Σταυρουλάκης Σταύρος – Μεγαλακάκης Γιώργος με SUZUKI Swift GTI και 3οι ήταν οι Ζαχαριουδάκης Χάρης – Πετούσης Βασίλης με PEUGEOT 205 1.3. Στην 4η θέση τερμάτισαν οι Παρθενιάδης Βαγγέλης – Σταυρουλάκης Λευτέρης με ALFA Sud 1.3, 5οι ήταν οι Δήμου Γιώργος – Κουγιουμτζάκης Γιάννης με PEUGEOT 106 1.3, 6οι οι Μπανταλάκης Μιχάλης – Μπανταλάκης Δημήτρης με PEUGEOT 205 1.3, 7οι οι Βρανάς Γιάννης – Κουντουράκης Αντώνης με PEUGEOT 106 1.3, 8οι οι Πουλάκης Μιχάλης – Κατσάφαρος Γιώργος με το μικροσκοπικό Cinquecento και 9οι οι Πιτσικάκης Μιχάλης – Πραματευτάκης Αντώνης με PEUGEOT 106 1.3.
Επόμενος αγώνας για το έπαθλο Rally Sprint Κρήτης στις 29 και 30 Απριλίου, το 6ο Rally Χανίων, με διοργάνωση από την Α. Λ. Α. Χανίων.
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα των αγώνων της Κρήτης, Cretan Racing News (www.crn.gr). _Γιώργος Δαμανάκης(gdamanakis@crn.gr)
Γιώργος Ιωαννίδης – Μιχάλης Μανιαδάκης, 1οι στα «μικρά» με χρόνους που θα ζήλευαν πολλά «μεγάλα».
Ο Μανόλης Αλεξάκης με την κόρη του Κική, 2οι στη μεγάλη κατηγορία 2οι και στη γενική.