Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
βαθμολογία
πρωταγωνιστές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Αγώνες Ράλλυ  / Νέα  / Aρθρο

Εν Κρεωνίδη! 10/12/2009 9:09 μμ

Πατήστε για μεγέθυνση
Όμορφη ωραία πόλη με ωραίους ανθρώπους. Η Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Ευχάριστη έκπληξη με την ευκαιρία της επίσκεψης του Στρατισίνο στη Β.Ε. όπου στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη συνάντησε συναθλητές του της εποχής 1980-2000 και όχι μόνο…

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ δεν είναι απλά η όμορφη πρωτεύουσα της Μακεδονίας με το εξαιρετικό φαγητό, τις τέλειες ειδικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή και τις άπαιχτες κυρίες κάθε ηλικίας. Για πολλούς και ειδικά για όσους εμπλεκόμενους με τους αγώνες αυτοκινήτου, αποτελεί την «επίσημη αγαπημένη» τόσο για το πώς έχεις ζήσει στις ειδικές διαδρομές σε άσφαλτο και χώμα όσο και στο περιθώριο, στην όμορφη πόλη με τους φιλόξενους όσο και ικανούς συναθλητές.
Κοινός παρανομαστής ο ΑΟΘ, η πλέον σημαντική λέσχη-όμιλος της χώρας και οι άνθρωποί του, άλλοτε (σ.σ.: big boss για πολλά, πάρα πολλά χρόνια ο Αντώνης Παρταλιός), αλλά όπως αποδεικνύεται και τώρα, οπότε ευκαιρίας δοθείσης γνωρίσαμε το νέο πρόεδρό της λέσχης οδηγό αγώνων Δημήτρη Κουμποτή (σ.σ.: πολιτισμένος, μορφωμένος, με καθαρό λόγο και … ευγενής!!).
«Μαζευόμαστε κάθε Παρασκευή και τα λέμε, πρέπει να έρθεις», ήταν η απαίτηση-εντολή του Χάρη Θεοφράστου, του εξαιρετικού συναδέλφου και φίλου Κυρίου Χάρη Θεοφράστου, με την ευκαιρία της συνύπαρξής μας στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Επαγγελματικές υποχρεώσεις μας έφεραν εκεί Σάββατο, οπότε ο Γιάννης Ψηφίδης, ο άνθρωπος που για δεκαετίες οργανώνει στη Θεσσαλονίκη ότι το ξεχωριστό που ενώνει τους συναθλητές του και δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα , άλλαξε την ημέρα για να συναντηθούμε μετά από πολύ καιρό. Αγαπημένος μας αγώνας το ΔΕΘ όπου δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ποτέ, αλλά από την πρώτη κιόλας συμμετοχή μας εκεί το 1983 με τον Ευθύμη Σάσσαλο παραπλεύρως, αναπτύξαμε μία ειδική σχέση με τους ανθρώπους στα μπάκετ, αλλά και όχι μόνο. Περιμέναμε πάντα με λαχτάρα να πάμε εκεί και βέβαια αυτή η λαχτάρα, το «βίτσιο» αν θέλετε ώστε το «Χαλκιδικής» να πάει στο φυσικό του χώρο με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη μας στοίχισε πριν δύο χρόνια σε φιλίες και σε αξιοπιστία, αλλά ας είναι…

Τα οργάνωσε όλα. Φρόντισε για τα πάντα και βέβαια στη συζήτηση έδωσε το απαραίτητο χρώμα. Γιάννης Ψηφίδης, η ψυχάρα των συναθλητών μας στη ΒΕ.

Η συνάντηση λοιπόν που οργανώθηκε από τους Γιάννη Ψηφίδη και Χάρη Θεοφράστου ορίστηκε στο κέντρο Κρεωνίδη, ένας καταπληκτικός χώρος με άποψη εκεί ψηλά στα κάστρα! Την ομάδα αποτελούσαν ο πολύς Γάκης Καλεμτζάκης (καλυτερότερός μας, με τιμονιά επιπέδου Γιωργάρας και αντίστοιχα αρχοντικό στιλ, κακά τα ψέματα), ο Τάκης Μανωλόπουλος ο «κύριος ασφαλής οδήγηση Β.Ε.», ο νέος πρόεδρος του ΑΟΘ Δημήτρης Κουμποτής, ο Απόστολος Χατζηχρήστος ο Coca Cola της εποχής μας, ένα παιδί με χιούμορ εκτός και ταχύτητα εντός όποτε είχε το κατάλληλο Ρενώ και ο πολύ δικός μας Βασίλης Τσομπανόπουλος. Αγαπημένος πολλών Αθηναίων οδηγών και ειδικώς του γράφοντα, του Λέα Κύρκου που έχει γράψει ιστορία εκεί στα Βόρεια και του Παύλου Μοσχούτη του σπάνιου συναθλητή μας-κόσμημα, ανθρώπου πολύ υψηλού επιπέδου σε κάθε συνθήκη.
Στη συντροφιά μας εκτός από τη φωτογράφο-κουμπάρα (το γυναικείο στοιχείο, έκανε τη διαφορά πάντα σε τέτοιες ειδικές αναμετρήσεις χωρίς χρονόμετρο και τους Ψηφίδη, Καλεμτζάκη να γοητεύουν το ασθενές φίλο, παραδοσιακά), προστέθηκε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος, άνθρωπος του αυτοκινήτου που έχει όραμα και πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα για την οδική ασφάλεια. Η συνάντηση κράτησε πέντε ώρες και θα ήμασταν μέχρι εκεί το πρωί αν δεν έπρεπε να κάνουμε μία χαμηλή πτήση με το GT-R μέχρι το Βόλο με ολισθηρές συνθήκες!
Τι πέρα από την ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα και την επιβεβαίωση για μία ακόμα φορά ότι εκεί, αυτοί φιλοξενούν, αλλιώς;
Ότι ο ΑΟΘ ζεί και ότι τα ιδρυτικά του μέλη, οι βετεράνοι συναθλητές μας με ταχύτητα επιπέδου κορυφής σε κάθε οδόστρωμα και χώρο, χωρίς κόμπλεξ και δίχως «ναι μεν αλλά», είναι έτοιμοι να προσφέρουν την πείρα τους και το κύρος τους ώστε η λέσχη τους, ο όμιλός μας γαμώτο, να κρατάει τα σκήπτρα σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε μία εποχή που αυτός ο τρόπος έκφρασης των αθλητών του Μηχανοκίνητου χώρου φθίνει είτε συμπωματικά, είτε με μέθοδο και στρατηγική. Περισσότερος ΑΟΘ στους 4Τροχούς Ιανουαρίου, δια χειρός Γιώργη Παπαδόπουλου. Γιατί τις σταθερές αξίες έχεις υποχρέωση να τις φωτίζεις και να τις κρατάς ζωντανές και δυνατές αν θέλεις ο χώρος που υπηρετείς να πορεύεται σταθερά και με αξιοπρέπεια._ Στρατισίνο

ΥΓ. Μας τίμησαν οι περισσότεροι, αλλά κακά τα ψέματα, μας έλειψαν πολλοί γενικώς και ειδικώς, ο Γιώργης Σωτηριάδης, ο Γρηγόρης Κανακίδης και βέβαια ο Αντώνης Παρταλιός. Την επόμενη φορά. Εννοείται πως θα ξαναπάμε Παρασκευή μεσημέρι, «έτσι ξαφνικά».

Πατήστε για μεγέθυνση
Δεν παίζονται. Αυτό το κράνος με τις υπογραφές-αφιερώσεις ικανών συναθλητών, ισοδυναμεί με όλα τα κύπελλα που έχουμε συγκεντρώσει στις απονομές του ΔΕΘ από το 83 μέχρι και το 97. Να είστε καλά!
Πατήστε για μεγέθυνση
«Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, ο Γάκης «το έκανε» καλύτερα από όλους μας οδηγώντας «όμορφα», απλά και πολύ γρήγορα, τα τέρατα της εποχής μας».
Πατήστε για μεγέθυνση
Χάρης Θεοφράστου, Βασίλης Τσομπανόπουλος και Τάκης Μανωλόπουλος, χωρίς άλλα σχόλια.
Πατήστε για μεγέθυνση
Ο ΑΟΘ είναι δυνατός και σεβόμενος την ιστορία του εκσυγχρονίζεται και αλλάζοντας ταχύτητα περνάει σε νέα φάση με πρόεδρο το Δημήτρη Κουμποτή. Στη φωτό, ανάμεσα στους Αποστόλη Χατζηχρήστο και Γιάννη Ψηφίδη.
Πατήστε για μεγέθυνση
Φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά όταν σε προσκαλούν άνθρωποι με ιστορία στην πόλη σου, είσαι δίπλα τους και μάλιστα ακούς με προσοχή. Ανάμεσα σε Στρατισίνο και Ψηφίδη (δεξιά στη φωτό), ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θωμάς Ρομπόπουλος