Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
βαθμολογία
πρωταγωνιστές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Αγώνες Ράλλυ  / Νέα  / Aρθρο

Η πρώτη συνάντηση για την Ομοσπονδία 11/11/2008 4:01 μμ

Η πρώτη συνάντηση με θέμα την δημιουργία Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε εχθές στα κτίρια της ΕΛΠΑ, με τις λέσχες να συναντιούνται με τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ, κύριο Βασίλη Δεσποτόπουλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, με τον πρόεδρο της αθλητικής αρχής του σπορ στην Ελλάδα, να εμφανίζεται ιδιαίτερα διαλλακτικός και να συζητά με τους ανθρώπους των λεσχών λύνοντας όλες τους τις απορίες. Αρχικά, αυτό που ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους είναι να εκφράσουν την γνώμη τους σχετικά με το όλο εγχείρημα, δηλώνοντας αν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί με την σύσταση της Ομοσπονδίας. Όπως είναι λογικό, κανείς απολύτως δεν εξέφρασε τη διαφωνία, όντας και όλοι σύμφωνοι. Στη συνέχεια, άνθρωποι του χώρου και των λεσχών εξέφρασαν την συγκίνηση τους για την δημιουργία της Ομοσπονδίας, όντας και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Η συζήτηση στη συνέχεια αναλώθηκε σε ερωτήσεις και απορίες που είχαν οι άνθρωποι των λεσχών, με τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ να υποστηρίζει όσα είχε αναφέρει και στην συνέντευξη που έδωσε πριν από μερικές ημέρες στο Auto Bild. Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε την επιθυμία του να μεταβιβάσει την αθλητική εξουσία στην Ομοσπονδία, ενώ διαβεβαίωσε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η ΕΛΠΑ θα αποτελέσει έναν εκ των σωματείων και θα έχει δικαίωμα μίας ψήφου, όπως κάθε άλλη λέσχη. Επί της ουσίας, η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει από τις λέσχες, είναι να γίνουν αθλητικά σωματεία, έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν μέλη της Ομοσπονδίας. Αυτό είναι το πρώτο διαδικαστικό μέρος, το οποίο και ξεκίνησε να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι εξελίξεις τρέχουν, λοιπόν, και οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι στο εξαιρετικό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, αποδεικνύεται ότι όντως μία καινούργια ημέρα ξημερώνει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα μας. _Π.Τ.panost@4troxoi.gr

Ακολουθεί η αναλυτική ανακοίνωση:
«Με αντικείμενο την ίδρυση ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκε χθες, 10 Νοεμβρίου στα εντευκτήρια της ΕΛΠΑ συζήτηση μεταξύ μελών λεσχών και του προεδρείου της ΕΛΠΑ.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα και συμμετείχαν 20 Λέσχες, οργανωτές κυρίως Πρωταθληματικών αγώνων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λέσχες και οι απαιτήσεις του Αθλητικού Νόμου. Αντηλλάγησαν απόψεις από τους συμμετέχοντες σχετικά με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ομοσπονδία, τόσο για την επαφή τους με το Υπουργείο Αθλητισμού όσο και με τους διάφορους Κρατικούς και μη φορείς. Επειδή διαπιστώθηκε ότι αρκετές Λέσχες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου (αναφορικά με την αθλητική υπόστασή τους), αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, να δοθεί νομική υποστήριξη από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΠΑ, για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώρισή τους ως Αθλητικά Σωματεία από το Υπουργείο, πράγμα που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην Ομοσπονδία. Η χθεσινή συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια, με στόχο τη συσπείρωση όλων των διοργανωτών αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, υπό μία Ομοσπονδία».

Λέσχες που συμμετείχαν στη συνάντηση
A/αΛέσχηΠεριοχή
1IRON TEAMΑΘΗΝΑ
2START LINEΑΘΗΝΑ
3ΑΛΑΑΘΗΝΑ
4ΑΛΑΚΚΟΡΙΝΘΟΣ
5ΑΛΑΛΛΑΜΙΑ
6ΑΛΑΧΧΑΝΙΑ
7ΑΛΕΜΑΘΗΝΑ
8ΑΛΦΑΛΛΙΒΑΔΕΙΑ
9ΑΟΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10ΑΟΚΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
11ΑΟΛΑΠΠΥΡΓΟΣ
12ΑΟΠΠΑΤΡΑ
13ΑΟΡΡΟΔΟΣ
14ΑΣΠΙΣΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
15ΕΚΑΛΗΑΘΗΝΑ
16ΕΛΠΑΑΘΗΝΑ
17ΛΑΒεροιαςΒΕΡΟΙΑ
18ΛΑΒόλουΒΟΛΟΣ
19ΛΑΜΣΣΕΡΡΕΣ
21ΠΑΛΜΑΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
22ΦΙΛΜΠΑΠΑΤΡΑ