Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
βαθμολογία
πρωταγωνιστές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Αγώνες Ράλλυ  / Νέα  / Aρθρο

Η απάντηση της Alman Sport στον κ. Δεσποτόπουλο 9/9/2008 5:30 μμ

Η Alman Sport, εξέδωσε ανακοίνωση δια στόματος του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της, κυρίας Έλιας Κανάκη, όπου και απαντά στα όσα ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την ματαίωση του Ράλλυ Χαλκιδικής ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, κύριος Βασίλης Δεσποτόπουλος. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κύριοι, με έκπληξη και απογοήτευση διάβασα τα όσα ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ ισχυρίστηκε στην Συνέντευξη Τύπου της 4/9/2008 σχετικά με τη συμμετοχή της ALMAN SPORT στην διοργάνωση των διεθνών αγώνων αυτοκινήτου.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ALMAN, αλλά και καθ’ ύλην αρμόδια για την διαχείριση της συνεργασίας με την ΕΛΠΑ, αισθάνομαι την υποχρέωση να δηλώσω, ότι τα όσα ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ κ. Β. Δεσποτόπουλος ισχυρίζεται δεν είναι ακριβή.

Η ALMAN ουδέποτε δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει την συνεργασία της με την ΕΛΠΑ. Αντιθέτως, μόλις ολοκληρώθηκαν οι οικονομικοί απολογισμοί όλων των αγώνων του 2007 και εστάλησαν στο Προεδρείο της ΕΛΠΑ, ζητήσαμε την επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων από τους όρους του μεταξύ μας συμβολαίου, με επιστολή μας που εστάλη στις 23 Νοεμβρίου 2007. Οι όροι αυτοί αφορούσαν τα εξής σημεία:

1. Η ALMAN SPORT, θα διατηρούσε το δικαίωμα διαχείρισης των οικονομικών εισροών και εκροών των αγώνων.
2. Για την οργάνωσή τους, θα βασιζόταν στο δικό της έμψυχο δυναμικό και στη συνεργασία με το προσωπικό της Π.Ο.Μ. Δεν θα μπορούσε όμως να αναλάβει καμμία οικονομική ευθύνη σε σχέση με το προσωπικό της ΕΛΠΑ, για το οποίο, στο βαθμό που θα χρησιμοποιείτο, θα γινόταν ειδική συμφωνία.
3. Προκειμένου να διατηρηθεί το οικονομικό ισοζύγιο από τους αγώνες, παρακαλέσαμε για τη μείωση του ποσοστού της ΕΛΠΑ επί των χορηγιών από το 15% στο 10%.

Στην επιστολή αυτή η ΕΛΠΑ ουδέποτε απάντησε, ενώ εμείς όπως αποδεικνύει η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία και τα έξοδα στα οποία προβήκαμε έκτοτε (καταχωρίσεις στα ειδικά περιοδικά του εξωτερικού για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, μακέτες και παραγωγή φυλλαδίων, υπογραφή συμβολαίου με IRC για το Ράλλυ Χαλκιδικής κλπ), εξακολουθήσαμε να εργαζόμαστε κανονικά για την οργάνωση των τριών αγώνων.

Επομένως, είναι τελείως ανακριβές ότι η ALMAN ξαφνικά, τον Φεβρουάριο του 2008, άφησε την ΕΛΠΑ ακάλυπτη.

Σημειωτέον ότι, μετά την αποχώρηση του κ. Αλέξανδρου Μανιατόπουλου από την Οργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις (λόγω διαφωνίας του ως προς την αγωνιστική δομή του αγώνα), η ΕΛΠΑ ενημέρωσε ότι επιθυμεί να υπογράψει απευθείας τις συμβάσεις χορηγίας και με τους χορηγούς του ιδιωτικού τομέα. Προκειμένου να τηρηθούν τα υπεσχημένα, παρ’ όλα αυτά, με ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Α. Μανιατόπουλου προς τον κ. Β. Δεσποτόπουλο στις 4/2/2008 ζητήθηκε η συνέχιση της διαχείρισης των χορηγιών αυτών μέσω της ALMAN.

Η πρότασή μας αυτή απορρίφτηκε άμεσα κι έτσι η συνεργασία διακόπηκε.

Όσον αφορά στον υπαινιγμό του κυρίου Προέδρου ότι η ALMAN SPORT «έχει αφήσει ένα μεγάλο έλλειμμα» στην ΕΛΠΑ, πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει του διετούς συμβολαίου μας για τους αγώνες του 2007 και 2008, το σύνολο των οικονομικών βαρών των αγώνων (μισθοδοσία υπαλλήλων αγωνιστικού τμήματος ΕΛΠΑ, υπερωρίες, έξοδα σχεδίασης και διαχείρισης αγώνων, προβολή κλπ) είχαν αναληφθεί εξ’ ολοκλήρου από την ALMAN, ενώ η ΕΛΠΑ εισέπραττε και ποσοστό επί των χορηγιών που προορίζονταν για την τέλεση των αγώνων της. Πέραν αυτού, οι χορηγίες του Κράτους, δεν περνούσαν από την ALMAN αλλά δίνονταν απευθείας στην ΕΛΠΑ.

Επειδή στην ALMAN είμαστε περήφανοι για τον επαγγελματισμό μας, αλλά και τη διαφάνεια που διαφυλάξαμε στη σχέση μας με την ΕΛΠΑ, πρέπει να τονιστεί ότι το 2006 ξεκινήσαμε την αναλυτική καταγραφή όλων των επιμέρους δραστηριοτήτων και των ποσών που τις αφορούν. Έτσι το 2007, για πρώτη φορά, εκτός από τους λεπτομερείς απολογισμούς, καταθέσαμε στην ΕΛΠΑ και προϋπολογισμούς για κάθε αγώνα και το ίδιο τηρήσαμε και για τους αγώνες του 2008, με προβλέψεις εσόδων-εξόδων που εστάλησαν στον αρμόδιο Αντιπρόεδρο κ. Γ. Γκουρτσούλη, κατόπιν μάλιστα αιτήματός του, ενόψει του Διοικητικού Συμβουλίου για την έγκριση του Προϋπολογισμού της ΕΛΠΑ για το 2008.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το Ράλλυ ΕΛΠΑ – Χαλκιδικής, για τα οικονομικά του οποίου ο κ. Δεσποτόπουλος δηλώνει άγνοια, πρέπει να βεβαίως να πούμε ότι την οργάνωσή του το 2007 είχε αναλάβει ο Α.Ο.Θ., με τη χορηγία του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, την οποία όμως γνώριζε πολύ καλά ο Πρόεδρος της ΕΛΠΑ, αφού σε δική του επιστολή προς τον Α.Ο.Θ. με ημερομηνία 23 Απριλίου 2007
1. αναφέρει ρητά το ποσό της χορηγίας
2. ευχαριστεί την λέσχη για την «διευκολυντική παρέμβαση» της και
3. ενημερώνει τον Α.Ο.Θ. για τον τρόπο της συνεργασίας που πρέπει να υπάρξει με την ALMAN, βάσει του συμβολαίου με την ΕΛΠΑ.

Τέλος, για να εκλείψει κάθε υπονοούμενο σχετικά με το επαγγελματικό ήθος που διέπει την ALMAN, τονίζω ότι τα οικονομικά του αγώνα αυτού, που ήταν ήδη στα χέρια του Προεδρείου της ΕΛΠΑ, όπως προείπαμε, από το τέλος του περασμένου έτους, εστάλησαν και στην κ. Ε. Φερτάκη στις 23/6/2008, μαζί με τα στοιχεία του 2006 τα οποία η ίδια είχε βοηθήσει να συλλεχθούν από το Λογιστήριο της ΕΛΠΑ, προκειμένου να την βοηθήσουν στην διαχείριση των οικονομικών του 2008.

ΓΙΑ ΤΗΝ ALMAN SPORT Α.Ε.
Έλια Κανάκη
Μέλος Δ.Σ.