Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
βαθμολογία
πρωταγωνιστές

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Ελληνικοί Αγώνες  / Αγώνες Ανάβασης  / Νέα  / Αρθρο

16η Ανάβαση Μοσχοκαρυάς: Στην τελική ευθεία… 9/10/2007 6:51 μμ

Ο Παναγιώτης Σκαλτσάς (φωτ.) θα προσπαθήσει για τη νίκη, απέναντι κυρίως στο Σωτήρη Ρόκκο.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου, με τον αγώνα της Μοσχοκαρυάς να αποτελεί τον 5ο γύρο του θεσμού.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η Α.Λ.Α.Λαμίας διοργανώνει την ανάβαση Μοσχοκαρυάς, που πραγματοποιείται στη γνωστή διαδρομή η οποία καταλήγει στο ομώνυμο χωριό. Το πρωτάθλημα έχει περάσει στην κρισιμότερη καμπή του και όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον βρίσκεται στα ύψη. Σε ακόμη έναν αγώνα της μιας… ανάσας, ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά τους 100, συγκεκριμένα φτάνει στις 107. Για αυτό, οι θεατές πρέπει να κατακλύσουν τη διαδρομή και να χειροκροτήσουν τους οδηγούς που θα προσπαθούν για το καλύτερο. Ο αγώνας, θα ξεκινήσει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 10:00, ενώ η διαδρομή θα κλείνει για τους θεατές, τόσο την ημέρα του αγώνα όσο και την προηγούμενη, όταν και θα διεξαχθούν οι δοκιμές, μια ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου. Σημειώστε, πως η διοργανώτρια λέσχη θα παρέχει λεωφορείο, το οποίο θα βρεθεί στη διαδρομή αφήνοντας για την εξυπηρέτηση των θεατών, το πρωί της Κυριακής από τις 08:15 μέχρι και τις 09:30.
Ο Νίκος Ζακχαίος μετράει 2 συνεχόμενες επικρατήσεις στη Ν/1.

Στον αγωνιστικό τομέα, το μενού όπως πάντα θα περιλαμβάνει γεύσεις από το μακρινό και κοντινό παρελθόν, το παρόν και γιατί όχι, το μέλλον. Πρώτοι, θα βρεθούν στον αγώνα οι 9 οδηγοί των Ιστορικών αυτοκινήτων, με τους Παναγιώτη Σκαλτσά (Ford Escort) και Σωτήρη Ρόκκο (Alfa Romeo GTAm) να αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν για ακόμη έναν αγώνα. Η κατηγορία Ν, η οποία αποτελείται μόλις από 19 συμμετέχοντες, εκ των οποίων οι 9 θα αγωνισθούν στο πλαίσιο της Ν/2, θα ακολουθήσει τα Ιστορικά. Στη Ν/1, ο Νίκος Ζακχαίος έχει πάρει φόρα μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες σε Αιγείρα και Πορταριά, αλλά οι αντίπαλοί του θα προσπαθήσουν να ανακόψουν το σερί του. Στην πολυπληθή Ν/2, ο Παναγιώτης Σμυρναίος έχει τον πρώτο λόγο, όμως οι Κώστας Μπάντζος, Βαγγέλης Μπλάντζος και Κώστας Παπαχρήστος έχουν αποδείξει πως δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι. Η Ν/3 για ακόμη μια φορά δε συγκεντρώνει πολλές συμμετοχές και ο Μάριος Ξανθάκος, που επιστρέφει μετά από καιρό, δε θα έχει το συνήθη μεγάλο αντίπαλο αλλά και φίλο Βασίλη Κυρίτση στο πλευρό του, για μια ακόμη μεγάλη μάχη. Τέλος, στη Ν/4 ο Λεωνίδας Κύρκος αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα, με μόλις 2 αντιπάλους, τους «Simetra» και Γιάννη Στρατιώτη.
O νεαρός Αργύρης Μουστάκας αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της ανταγωνιστικής Α/5


Η κατηγορία Α, χαρακτηρίζεται από την ποιότητα των 47 συμμετεχόντων της. Παρούσα θα είναι η Α/0, με 6 οδηγούς (εκ των οποίων οι 2 ανήκουν στο ωραίο φύλο) να προσπαθούν για το καλύτερο. Στη συνέχεια, οι θεατές θα απολαύσουν τα περάσματα των αγωνιζόμενων στην Α/5. Εκεί, ο Αργύρης Μουστάκας έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στην Πορταριά, όμως οι Λευτέρης Καρδαμάκης και «Chocos» θα προσπαθήσουν να τον ξεπεράσουν. Η Α/6, ίσως να αποτελεί την κλάση με το μεγαλύτερο συναγωνισμό. Στη βαθμολογία προηγείται ο Βαγγέλης Τσιούρης από τα Ιωάννινα, ωστόσο τόσο ο Γιάννης Ζάγαρης, όσο και οι Γιώργος Περουλάκης και Δημήτρης Παπαναστασίου είναι ικανοί για το καλύτερο. Στην Α/7, 6 πληρώματα θα δώσουν τη μάχη τους για τη νίκη, που αναμένεται συγκλονιστική, αφού το Σπύρο Λιάκο που είναι σε καλή φόρμα, πλαισιώνουν οι Γιάννης Φωτεινέλης, Δημήτρης Παπαδιώτης, Μανώλης Κατσαρέλιας, Φώτης Παπαλουκάς και ο τοπικός Βασίλης Κουτσούμπας, που όλοι μπορούν να βρεθούν, τουλάχιστον στην τριάδα.
Μεγάλη μάχη και στην Α/7, με το Σπύρο Λιάκο (φωτ.) να μην έχει καθόλου εύκολο έργο, λόγω της παρουσίας αξιόλογων αντιπάλων
Όλα τα παραπάνω πληρώματα της κατηγορίας Α, θα δώσουν μάχη και για τη νίκη στην κατηγορία Α έως 2 λίτρα, όπου πάντως θα έχουν και 4 ακόμη πολύ δυνατούς «Kit car» αντιπάλους όπως ο Σταύρος Σταμέλος (VW Golf Kit Car), ο Θανάσης Καραθανάσης (Opel Astra Kit Car), Βαγγέλης Κατσίνας και Παναγιώτης Καντζάβελος, αμφότεροι με Peugeot 106 Maxi. Τέλος, στη μεγάλη μάχη της κατηγορίας Α, την σε κάθε αγώνα μαχόμενη τριάδα των Σταμάτη Κατσίμη, Κώστα Πατσουρέα και Θανάση Ηλιάδη, θα πλαισιώσουν ο τοπικός Γιώργος Σταφυλάς, Κώστας Κόρακας και ο νεαρός, γνωστός από τις συμμετοχές στην κατηγορία Ε Γιώργος Κεχαγιάς, στην πρώτη του εμφάνιση με Mitsubishi Lancer EVO VIII.

Τέλος, η κατηγορία με τους περισσότερους αγωνιζόμενους, είναι η Ε όπου προσφέρεται και το περισσότερο θέαμα. Εκεί, όλες οι κλάσεις θα έχουν τη μάχη τους για την επικράτηση. Στην Ε/9, ο «συνήθης ύποπτος» Ρένος Αρβανιτάκης, θα πλαισιωθεί από τους Στράτο Φωτεινέλη και Γιάννη Σουλάνη, με τον Πατρινό οδηγό να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο στην Πορταριά. Στην Ε/10, απόντος του Παντελή Βασιλειάδη, η μάχη για την επικράτηση θα δοθεί από τον Παρασκευά Φούρλα, που κέρδισε στην Πορταριά, τον Σταύρο Χατούπη, το Μαρίνο Πλαφουντζή και όλους τους υπόλοιπους, ταχύτατους οδηγούς της κλάσης.
Η Ε/10 αποτελεί μια από τις ανερχόμενες σε επίπεδο, κλάσεις αφού ο συναγωνισμός είναι πολύ έντονος. Στη φωτ. ο νικητής στην Πορταριά Παρασκευάς Φούρλας
Στη θεαματική Ε/11, ο συναγωνισμός θα είναι έντονος, αφού την απουσία του νικητή της Πορταριάς Αντώνη Χατζηβασιλείου, αναμένεται να υπερκαλύψουν οι προσπάθειες οδηγών όπως οι Δημήτρης Τσούργιαννης, Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Κουρνιάτης, Γιάννης Ταχτάς κ.α., όλοι τους αγνοί ερασιτέχνες που ευχαριστιούνται τον αγώνα, προσφέροντας παράλληλα πολύ θέαμα. Βέβαια, τα φώτα θα στραφούν και στην Ε/12, με το Λάμπρο Κύρκο να έχει πλεονέκτημα, όχι μόνο για τον καλύτερο χρόνο στην κατηγορία, μα και σε επίπεδο γενικής.

Όλες οι συνθήκες δείχνουν, πως το Σαββατοκύριακο στη Μοσχοκαρυά αναμένεται ζεστό. Άλλωστε, οι προβλέψεις καιρού δείχνουν θερμοκρασία 20-25 βαθμούς Κελσίου για εκείνες τις ημέρες, οπότε ο συγκεκριμένος αγώνας φαντάζει ως ιδανική λύση, για συνδυασμό απόδρασης με παρακολούθηση ενός αγώνα αυτοκινήτου. _Ν.Δ.( nodas@4troxoi.gr )

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REPORTER-IMAGES

Αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και συμμετοχές, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του αγώνα