Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρχείο  / Αρθρο

Ειδήσεις και φήμες! 5/9/2004 2:37 μμ

To νέο πιο πλατύ ρύγχος της McLaren.
Συνέβησαν πολλά αυτή τη βδομάδα όπου όλες σχεδόν οι ομάδες βρέθηκαν στη Monza κάνοντας δοκιμές εξέλιξης ενόψει του Ιταλικού GP.

Πρώτα απ’ όλα την προηγούμενη Δευτέρα δυο Ferrari F2004 με τους Luca Badoer και Andrea Bertolini συμπλήρωσαν 300 χλμ. δοκιμών προκειμένου να αξιολογήσουν κάποιες από τις προτεινόμενες από τη FIA λύσεις για την επόμενη χρονιά. Τα δυο μονοθέσια εθεάθησαν να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο με σταθερή ταχύτητα ώστε να αξιολογηθεί η δυνατότητα προσπεράσματος με τις νέες αεροτομές και το νέο, περιορισμένων διαστάσεων, διαχύτη που φορούσαν.
Παρών κατά τη διάρκεια της δοκιμής ήταν και ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting.
Η επιλογή της Ferrari ως ομάδας δοκιμών ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες καθώς υπάρχει ήδη η αίσθηση ότι οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς ευνοούν τους πρωταθλητές.
Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φήμες ότι η Dallara ετοιμάζει την είσοδό της με νέα ομάδα στο πρωτάθλημα του 2006. Σύμφωνα μ’ αυτές τις φήμες στο σχήμα συμμετέχουν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Jordan, Gary Anderson και το αφεντικό της Draco, Adriano Morini. Η Draco συμμετέχει φέτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της F3000.
Μια άλλη φήμη θέλει το όνομα της Jaguar να εξαφανίζεται από τη Formula 1 και την βρετανική ομάδα να συνεχίζει με το όνομα και τα λογότυπα της Ford.
Λέγεται ότι η γυναίκα του Montoya περιμένει λένε παιδί και είναι ήδη δυο μηνών έγκυος.
Εθεάθη για πρώτη φορά το νέο πιο πλατύ ρύγχος της McLaren Mercedes MP4/19B.
Τις μέρες των δοκιμών εξέλιξης o Michael Schumacher είχε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο οφείλονταν σε αστοχία του πίσω αριστερού ελαστικού του. Τόσο από τη Ferrari όσο και από τη Bridgestone δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος.

Επίσης δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από τις ομάδες για το πρόγραμμα αγώνων της επόμενης χρονιάς που ανακοίνωσε ο Bernie Ecclestone.
Οι αγώνες το 2005 θα είναι 19 καθώς προστίθεται το Τουρκικό GP. Ο ισχυρός άντρας του θεσμού τόνισε ότι εάν οι ομάδες δεν θέλουν 19 αγώνες τότε θα αφαιρέσουμε το GP του Αγ. Μαρίνου και εάν δε θέλουν και 18 τότε θα αφαιρέσουμε το Βρετανικό GP. Ο παμπόνηρος Βρετανός θέτει έτσι εκβιαστικά το θέμα καθότι γνωρίζει ότι η Ferrari αποκλείεται να συναινέσει σε αφαίρεση του Αγ. Μαρίνου και οι βρετανικές ομάδες σε αφαίρεση του Silverstone. Έτσι εκτός πολύ σοβαρού απρόοπτου το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς θα έχει ως εξής:

1. 6 Mαρτίου Αυστραλία Melbourne
2. 20 Μαρτίου Μαλαισία Sepang
3. 3 Απριλίου Bahrain Sakhir
4. 17 Απριλίου Αγ. Μαρίνος Imola
5. 24 Απριλίου Ευρώπη Nurburgring
6. 8 Μαΐου Ισπανία Barcelona
7. 22 Μαΐου Μονακό
8. 5 Ιουνίου Καναδάς Montreal
9. 12 Ιουνίου Η.Π.Α Indianapolis
10. 26 Ιουνίου Γαλλία Magny Cours
11. 3 Ιουλίου Βρετανία Silverstone
12. 17 Ιουλίου Γερμανία Hockenheim
13. 31 Ιουλίου Τουρκία Istanbul

14. 21 Αυγούστου Ουγγαρία Budapest
15. 4 Σεπτεμβρίου Βέλγιο Spa-Francorchamps
16. 11 Σεπτεμβρίου Ιταλία Monza
17. 25 Σεπτεμβρίου Κίνα Shanghai
18. 9 Οκτωβρίου Ιαπωνία Suzuka
19. 23 Οκτωβρίου Βραζιλία Interlagos


Τέλος αύριο εκπνέει και η προθεσμία που έχει δώσει η FIA στις ομάδες
για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους όσον αφορά στους νέους
τεχνικούς κανονισμούς που θα εφαρμοστούν από το 2005.
T.Π.
takis@techlink.gr

Φημολογείται ότι η γυναίκα του Montoya, Connie είναι έγκυος δυο μηνών.