Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Προσωπικά προβλήματα δυσκόλεψαν τον Hamilton 28/12/2010 7:55 μμ

O Lewis Hamilton, με τον πατέρα του, Anthony.
O Lewis Hamilton ισχυρίζεται ότι προβλήματα στην προσωπική του ζωή συνέβαλλαν στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει τον φετινό τίτλο, καθώς προσπαθούσε να αποβάλλει «εξωτερικές εισβολές» από το μυαλό του, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

Παρά το γεγονός ότι ο Βρετανός αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες καταστάσεις, το πιθανότερο είναι ότι αναφέρεται στις σχέσεις με τον πατέρα του, Anthony Hamilton, ο οποίος μέχρι τον προηγούμενο χειμώνα ήταν μάνατζερ του γιού του. Ωστόσο, στο τέλος της περυσινής σεζόν, ο Lewis αποφάσισε να κόψει τους εργασιακούς (αλλά και πολλούς προσωπικούς) δεσμούς με τον πατέρα του, ο οποίος παρά το ότι είχε παρευρεθεί σε όλους σχεδόν τους αγώνες του γιού του από τα καρτ έως τη Formula 1, φέτος έκανε την εμφάνισή του μονάχα στο Βρετανικό Grand Prix.

Ο Lewis δήλωσε: «Η προσωπική ζωή μου, όπως έχουν πάει τα πράγματα, δεν ήταν όσο ήρεμη και ευτυχισμένη όπως θα μπορούσε στο παρελθόν. Tο επάγγελμά μου είναι ένας συνδυασμός πάρα πολλών πραγμάτων που σε περιβάλλουν. Δεν είναι απλά να παρουσιάζεσαι στην πίστα και να οδηγείς, είναι οι εμφανίσεις σου, οι αλλαγές διάθεσης, είναι οι άνθρωποι που είναι γύρω σου -η οικογένεια και οι φίλοι σου- και ο χρόνος που μπορείς να αφιερώσεις σε αυτούς και τις σχέσεις που έχεις μαζί τους. Μόλις κάποια από αυτά τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν έχεις όλα τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση, γίνεται πολύ δύσκολο να αφοσιωθείς εύκολα σε άλλους τομείς της ζωής σου. Το κλειδί στη ζωή, νομίζω, είναι να έχεις όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ στη σωστή θέση».

Ο Hamilton όμως σκοπεύει να επανέλθει δριμύτερος την καινούργια χρονιά. Ο Βρετανός έχει δηλώσει ότι με την επαναφορά του KERS το 2011 και αυτός, όπως και άλλοι οδηγοί, θα αναγκαστεί να χάσει μερικά κιλά, για να τα κερδίσει σε έρμα, το οποίο θα ευνοήσει το ζύγισμα του μονοθεσίου του. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, «το σχέδιό μου τώρα είναι να ηρεμήσω τα πάντα και να διασφαλίσω ότι την επόμενη χρονιά θα έχω 100% καθαρό μυαλό, χωρίς εξωτερικές εισβολές στον πνευματικό τομέα. Βλέπω το παράδειγμα του Tiger Woods. Tου συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα που ενδέχεται να είχαν αντίκτυπο στην απόδοσή του φέτος, αλλά παίζει ακόμα, και συνεχίζει βάζει το μπαλάκι στην τρύπα με τα λιγότερα χτυπήματα. Ωστόσο φέτος ήταν μια κακή χρονιά για αυτόν, ακόμα και αν για άλλους ανθρώπους, χωρίς προβλήματα, θα ήταν καταπληκτική».

Ο Hamilton παραδέχθηκε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος από την 4η θέση στην οποία κατετάγη στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος: «Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που τερμάτισα εκτός των πρώτων τριών ενός πρωταθλήματος στην καριέρα μου. Το ότι τερμάτισα 4ος δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι ιδιαίτερα περήφανος. Είχαμε μερικούς πραγματικά κακούς αγώνες, όπου έχασα βαθμούς οι οποίοι θα με είχαν φέρει σε πολύ πιο ισχυρή θέση για να διεκδικήσω το πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς και γενικά κατά τη διάρκειά της».
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr