Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Διεθνής κατακραυγή 14/5/2002 11:34 πμ

«Ο Michael Μ.Schumacher ήταν ένας οδηγός στο κατώφλι του μεγαλείου, αλλά από σήμερα στέκεται κατηγορούμενος ως ο πιο κυνικός χειραγωγός της Formula 1», έγραψε η εφημερίδα «Τimes». Η Ferrari πρέπει επίσης να εξετάσει την προφανή περιφρόνησή της προς το κοινό, το οποίο καταβάλλει τεράστια ποσά για να παρακολουθήσει τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου να ανταγωνίζονται».

Η «Gurdian» αποκάλεσε την απόφαση «καταστροφικό λάθος κρίσης». Επιτέθηκε στον Μ.Schumacher ως κύριο ένοχο: «Το μεγαλείο του [Μ.Schumacher] ως οδηγός είναι υπεράνω αμφιβολίας, αλλά η ίδια του η φύση τον καταστρέφει κατά τρόπο δυναμικό. Ακόμη κι εκείνοι που είχαν εξαναγκαστεί [από τις επιδόσεις του] να θαυμάσουν την ικανότητα και την αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει, θα γυρίσουν την πλάτη στο σπορ».

Ο τίτλος της «Telegraph» ήταν: «Η Formula 1 είναι ο ηττημένος», ενώ ταυτόχρονα σχολίαζε: «Ένας αθλητής, ο οποίος είναι -σχεδόν- μεγαλύτερος από το ίδιο το άθλημά του έχει ειδικές ευθύνες. Όπως ο Μ.Schumacher φροντίζει για το προβάδισμά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, θα έπρεπε να συλλογιστεί και την υγεία της Formula 1».

«Η Formula 1 πέθανε από ντροπή», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «The Sun», ενώ η «Mirror» υποστηρίζει ότι αυτό ήταν «το τέλος της Formula 1».

Η γαλλική «Equipe» έδειξε «κόκκινη κάρτα» στη Ferrari, ενώ η βραζιλιάνικη «Globo» χρησιμοποίησε τον τίτλο «Η Ferrari είναι κόκκινη, τώρα από ντροπή».

Ακόμη και η γερμανική εφημερίδα «Bild», που ανέκαθεν υποστήριζε τον εθνικό ήρωα των Γερμανών, ρώτησε σε έναν από τους τίτλους της: «Σούμι, το χρειαζόσουν αυτό;».

Η αγάπη που δείχνει ολόκληρη η Ιταλία στη Ferrari μοιάζει να έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα μετά από την «παρανοϊκά αντιαθλητική» νίκη του Michael Μ.Schumacher στο Αυστριακό Γκραν Πρι. «Η Ferrari τα κατέστρεψε όλα», ήταν ένας από τους τίτλους στην «Gazzetta», η οποία χρησιμοποίησε επίσης τη φράση: «Ένας μεγάλος Barrichello, ένας μικρός Todt».
Εκτός από το να επικρίνει τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Jean Todt, η εγκυρότερη αθλητική εφημερίδα της χώρας είχε και κάποια σχόλια για τον Michael Μ.Schumacher.
«Ο Michael ήταν ο μοναδικός που είχε τη δύναμη να αντιταχθεί σε μία απόφαση που ήταν παρανοϊκά αντιαθλητική και φυσικά καθόλου δημοφιλής. Αυτό είναι καταστροφή για τη Ferrari, επειδή ορισμένα πράγματα δεν ξεχνιούνται».

«Ο Rubens πληρώθηκε για να χάσει» αναφέρει η «Corierra» σημειώνοντας με νόημα ότι ο Barrichello είχε υπογράψει διετή επέκταση του συμβολαίου του πριν τον αγώνα. «Τώρα ο Rubens Barrichello παρουσιάζει στον κόσμο ένα θαμπό, χλωμό πρόσωπο της αστραπής», συμπληρώνει.

Η «Hunita» δείχνει επίσης τη συμπάθειά της στο Βραζιλιάνο «που νικήθηκε από την ομάδα της Ferrari». «Το πλήθος που παρακολουθούσε τον αγώνα τραγούδησε για τον Barrichello, όπως θα έκανε το ακροατήριο του Κολοσσαίου για τον αγαπημένο του μονομάχο», σχολίασε. Σημειώνοντας ότι ο Montoya έχει μόνο 27 βαθμούς και ο Μ.Schumacher 54, η εφημερίδα αναφέρει: «Υπήρχε πραγματική ανάγκη για μία τέτοια απόφαση κύριε Todt, κύριε Μπράουν;» κάνοντας αναφορά και στον τεχνικό διευθυντή της Σκουντερία, Ρος Μπράουν.

Ακόμη και ο σύλλογος προστασίας καταναλωτών «ΣΟΣ Ιτάλια» ένωσε τη φωνή του με αυτούς που αποδοκίμασαν την απόφαση της Σκουντερία. Ο συντονιστής του συλλόγου, N.Pasini, σχολίασε ότι οι παίκτες του στοιχήματος που είχαν ποντάρει στον Barrichello «τιμωρήθηκαν» από την απόφαση της Ferrari. Ο N.Pasini συμπλήρωσε πως, είτε η Ferrari είτε το ιταλικό υπουργείο Χρηματοδότησης που ωφελούνται από τους φόρους του στοιχήματος, θα πρέπει να αποζημιώσουν εκείνους που υποστήριξαν τον Βραζιλιάνο. Αλλά ένας εκπρόσωπος του μεγαλύτερου οίκου στοιχημάτων της Ιταλίας, του SNAI, υποστήριξε πως τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. «Οι διαταγές μίας ομάδας είναι μέρος του παιχνιδιού και όποιος ποντάρει στο στοίχημα της Formula 1 θα πρέπει να το λαμβάνει υπόψη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Οι αυστριακές εφημερίδες χαρακτήρισαν την απόφαση της Ferrari ως φάρσα. «Formula 1 όπως Formula Φάρσα» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Klein Zetoung». Παράλληλα, μια αυστριακή εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει οργανώσει ήδη ένα κέντρο λήψης τηλεφωνικών κλήσεων για καταγγελίες από τους θεατές που απαιτούν από τους διοργανωτές τα χρήματα που έδωσαν για το εισιτήριο του αγώνα. Οι καταγγελίες θα μεταφερθούν προς τον Εισαγγελέα για να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται υπόθεση.

«Το πάρτυ της Formula 1 στις στροφές του Spielberg μετατράπηκε σε προδοσία του αθλήματος», ήταν ο βασικός τίτλος της εφημερίδας «Courier» επάνω από μια φωτογραφία του Μ.Schumacher που υποκλίνεται στον Barrichello στο πόντιουμ. Η εφημερίδα εστίασε στην αντίδραση των θεατών που γιούχαραν συνεχώς και κουνούσαν τον αντίχειρά τους προς τα κάτω, όπως στις ρωμαϊκές αρένες.

«Ακόμη και οι οπαδοί της Ferrari ήταν συνταραγμένοι από θυμό και απογοήτευση. Ένας από αυτούς, μάλιστα, κρεμόταν από την εξέδρα φωνάζοντας: «Είναι στημένο!»