Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Τεστ της Pirelli στο Μπαχρέιν 27/12/2010 10:48 πμ

H Pirelli ολοκλήρωσε μέσα στο σαββατοκύριακο το τελευταίο της τεστ για το φετινό έτος, πραγματοποιώντας 5 ημέρες δοκιμών στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν.

Η Pirelli, χρησιμοποιώντας πάντοτε την Toyota TF109 του 2009, συμπλήρωσε σχεδόν 3.000 χλμ. δοκιμών στο Μπαχρέιν με οδηγούς τους Romain Grosjean και Pedro de la Rosa.

Συμπεριλαμβανομένου του τεστ στο Μπαχρέιν, η Pirelli έχει καλύψει συνολικά 10.000 χλμ. δοκιμών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τη σεζόν του 2011 (χωρίς να συνυπολογίζεται το συλλογικό τεστ στο Αμπού Ντάμπι με τη συμμετοχή και των 12 ομάδων), στην οποία θα γίνει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών του πρωταθλήματος της Formula 1.

Το τεστ στο Μπαχρέιν, στο οποίο η ιταλική εταιρία επικεντρώθηκε στην τελειοποίηση των γομών αλλά και των σκελετών των ελαστικών της, διακόπηκε από μια αμμοθύελλα, και η Pirelli αναγκάστηκε να παρατείνει τις δοκιμές της.

Ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε: «Με τον επιπλέον χρόνο που είχαμε, πιθανότατα καταφέραμε να ολοκληρώσουμε περισσότερη δουλειά απ΄ όση είχαμε αρχικά προγραμματίσει, οπότε όλα λειτούργησαν πολύ καλά εντέλει. Δοκιμάσαμε όλο το εύρος των ελαστικών μας για στεγνό, και το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, μόλις πέντε μήνες αφότου τα ελαστικά της F1 δοκιμάστηκαν στο Mugello τον Αύγουστο, αποτελεί απίστευτη απόδειξη της δέσμευσης και της ικανότητας που έδειξε κάθε μέλος της ομάδας μας».

«Χρησιμοποιήσαμε δυο οδηγούς για να συγκρίνουμε δυο διαφορετικές απόψεις και το γεγονός ότι αμφότεροι ανέφεραν τα ίδια θετικά πράγματα στο τέλος του τεστ, απλά υπογραμμίζει την πρόοδο που έχουμε κάνει».

Η Pirelli θα επιστρέψει στη δράση μεταξύ 9-10 Ιανουρίου, πάλι στο Μπαχρέιν, ενώ το τελευταίο τεστ της ιταλικής εταιρίας πριν την έναρξη των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης το Φεβρουάριο, θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι το τριήμερο 15-18 Ιανουαρίου.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr