Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Ο Petrov παραμένει στη Lotus Renault 22/12/2010 3:54 μμ

O 26χρονος Ρώσος Vitaly Petrov θα παραμείνει στη Lotus Renault GP του χρόνου, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Ο Petrov θα πλαισιώσει τον Robert Kubica στην ομάδα του Enstone.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε γίνει σχεδόν βέβαιο ότι ο Petrov θα διατηρούσε τη θέση του στη Lotus Renault και σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα για τις σεζόν του 2011 και του 2012. Φέτος, στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1, o Petrov κατετάγη στη 13η θέση της τελικής βαθμολογίας με 27 βαθμούς, 109 πίσω από τον team mate του, Robert Kubica. O Petrov είχε πολλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κατάφερε να επιδείξει την ταχύτητά του, ιδίως στα Grand Prix Κίνας, Ουγγαρίας και Αμπού Ντάμπι. Μπορεί η απόδοσή του φέτος να μην ήταν σπόλυτα ικανοποιητική, ωστόσο ο Petrov αποτελεί ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ για την πολύ δυνατή, αλλά ανεξερεύνητη ακόμα για τη Formula 1, αγορά της Ρωσίας.

Ο διευθυντής της Lotus Renault, Eric Boullier, δήλωσε ότι ο Ρώσος οδηγός θα πρέπει να βελτιωθεί του χρόνου: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο Vitaly θα παραμείνει μαζί μας για το 2011 και το 2012, έτσι ώστε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα να μπορέσουν να χτίσουν επάνω στην πολλά υποσχόμενη σεζόν του 2010. Ο Robert Kubica προσφέρει έναν εξαιρετικό πήχη απόδοσης όσον αφορά την ταχύτητα και τη συνοχή και είμαστε σίγουροι ότι ο VItaly θα κινηθεί πιο κοντά σε αυτό το επίπεδο την επόμενη χρονιά».

Ο πρόεδρος της ομάδας, Gerard Lopez, δήλωσε: «Πέρυσι, έδειξε σε πολλές περιπτώσεις ότι έχει ξεκάθαρα τις δυνατότητες να αποδώσει. Ήταν απλά θέμα να συνδυάσει τα πάντα κατά τη διάρκεια του ίδιου σαββατοκύριακου, αγώνα με τον αγώνα, και αυτός θα είναι ο στόχος του το 2011. Επίσης, χάρη στον Vitaly και την ομάδα, η Ρωσία έχει ανοιχτεί προς τη Formula 1. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουμε δημιουργήσει στενούς δεσμούς με αυτή τη χώρα και με μερικές από τις ισχυρότερες εταιρίες της».

Ο ίδιος ο Petrov, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με την ομάδα και περήφανος που θα εκπροσωπώ την Lotus Renault GP για τις σεζόν του 2011 και του 2012. Έμαθα πολλά όσον αφορά το σπορ, τις πίστες και το μονοθέσιο φέτος. Αυτό θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα εργαστώ με αυτή την εξαιρετική ομάδα ξανά και είμαι αισιόδοξος ότι θα αποδώσω. Κατά πολλούς τρόπους, το 2010 αφορούσε την εκμάθηση. Το 2011 θα αφορά την απόδοση. Σήμερα, πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση. Υπήρχαν περιπτώσεις φέτος όπου έκανα λάθη και έχασα βαθμούς και γνωρίζω ότι σε αυτό τον τομέα μπορώ να βελτιωθώ. Νομίζω ότι έδειξα ότι έχω την ταχύτητα, αλλά πρέπει να έχω συνοχή καθ’ όλη τη διάρκεια ολόκληρου του σαββατοκύριακου και να αντλώ το μέγιστο από κάθε διαδικασία».

Ένα από τα πράγματα που θα πρέπει να βελτιώσει ο Petrov το 2011 είναι η επικοινωνία του με τους μηχανικούς, η οποία φέτος ήταν αρκετά δύσκολη, λόγω των περιορισμένων αγγλικών του Ρώσου οδηγού, αλλά και του κλειστού χαρακτήρα του.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr