Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Η Ferrari δεν υποστηρίζει το GP Ρώμης 16/12/2010 5:32 μμ

H προτεινόμενη χάραξη για το GP Ρώμης, στους δρόμους της αιώνιας πόλης.
Η Ferrari εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει χώρος για δυο Grand Prix στην Ιταλία, τη στιγμή που η Ρώμη έχει την πρόθεση να διοργανώσει έναν αγώνα Formula 1 στους δρόμους της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρώμη έχει προθεσμία μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους από τη FOM για να κλείσει συμφωνία για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix στους δρόμους της το 2012.

Ωστόσο, η πίστα της Monza έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τη FOΜ για να φιλοξενεί το Ιταλικό Grand Prix μέχρι το 2016. Συνεπώς, το GP Ρώμης θα υλοποιηθεί μονάχα εφόσον επιτραπεί στην Ιταλία να έχει και πάλι δυο αγώνες (όπως συνέβαινε από το 1981 έως και το 2006 με το GP του Σαν Μαρίνο), κάτι που αυτή τη στιγμή γίνεται μονάχα στην Ισπανία (Βαρκελώνη και Βαλένθια - Ευρωπαϊκό GP).

Ωστόσο, η Ferrari να τρέφει ιδιαίτερη «συμπάθεια» προς τη Monza, καθώς η ιστορία της Scuderia είναι συνυφασμένη με την ιταλική πίστα, τον επονομαζόμενο και «ναό της ταχύτητας». Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι το 2011 θα προστεθεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 το GP της Ινδίας και το 2012 αυτό των HΠΑ στο Austin, έκανε τον αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Stefano Domenicali να δηλώσει: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει χώρο για άλλη ερμηνεία. Το σπορ μας αυξάνει συνεχώς τον αριθμό χωρών που φιλοξενούν Grand Prix και όλες οι ομάδες βρίσκονται σε συμφωνία για αυτό το ζήτημα. Συνεπώς, είναι αναπόφευκτο ότι δε θα είναι πλέον δυνατό να έχουμε δυο αγώνες στην ίδια χώρα. Δεν είναι η δουλειά των ομάδων να επιλέγουν που θα διεξαχθεί ένα Grand Prix, αυτό εξαρτάται από τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρές πιθανολογίες».
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr