Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Οι καλύτερες στιγμές του 2010 στον ασύρματο 16/12/2010 3:53 μμ

Τα περισσότερα που αναφέρονται στους ασυρμάτους των ομάδων δε γίνονται γνωστά στο τηλεοπτικό κοινό, καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ασύρματες επικοινωνίες. Εντούτοις, τις λίγες φορές που ακούμε τον ασύρματο κάποιας ομάδας, υπάρχουν σχεδόν πάντοτε ενδιαφέροντα πράγματα για να ακούσει ο θεατής. Τότε, η αδρεναλίνη βρίσκεται στα ύψη και τα λεγόμενα είναι πιο αυθόρμητα, πράγμα σπάνιο για τη Formula 1. Ο ασύρματος χρησιμεύει για να αποκαλύψει λάθη της ομάδας, συναισθήματα, σχόλια με υπονοούμενα και άλλα πολλά, που συνθέτουν το αλατοπίπερο της Formula 1. Συγκεντρώσαμε τις 15 καλύτερες στιγμές στους ασυρμάτους των ομάδων από τη φετινή σεζόν και σας τις παρουσιάζουμε!

15. Αφότου η Ferrari διέπραξε στο Αμπού Ντάμπι το στρατηγικό λάθος που της κόστισε τον τίτλο, ζητάει από τον Alonso να χρησιμοποιήσει το ταλέντο του...



14. Ο Rubens Barrichello σχολιάζει ως απαίσιο το κλείσιμο που επιχείρησε να του κάνει ο Michael Schumacher στην Ουγγαρία και δηλώνει ότι ο Γερμανός θα πρέπει να δει τη μαύρη σημαία για αυτή την κίνηση.



13. Ο Fernando Alonso ζητάει να μάθει σε ποια θέση βρισκόταν ο Lewis Hamilton πριν την ποινή διέλευσης που δέχθηκε στο Ευρωπαϊκό GP επειδή προσπέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας, για να ενημερωθεί από τον αρχιμηχανικό του, Andrea Stella, ότι ο Βρετανός ήταν στη 2η θέση και παραμένει σε αυτήν, ακόμα και αφότου εξέτισε την ποινή του.



12. Ο Sebastian Vettel ξεσπάει σε κλάματα μόλις περνάει τη γραμμή του τερματισμού στο Αμπού Ντάμπι και μαθαίνει ότι είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.



11. Ο Sebastian Vettel δεν καταλαβαίνει γιατί δέχθηκε ποινή διέλευσης στο Ουγγρικό GP, όπου προσπάθησε να κρατήσει πίσω τους αντιπάλους του Mark Webber για να κάνει τη στρατηγική του Αυστραλού να λειτουργήσει καλύτερα, υπερβαίνοντας τη μέγιστη απόσταση που επιτρέπεται να διατηρούν οι οδηγοί μεταξύ τους υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.



10. Ο αρχιμηχανικός του Fernando Alonso, Andrea Stella, τον ενημερώνει για το ρυθμό με τον οποίο τον πλησιάζει ο Lewis Hamilton στο GP Αυστραλίας, αλλά ο Ισπανός απαντάει ότι δε θέλει να ξέρει!



9. Παρά τα προβλήματα με το κιβώτιό του, ο Sebastian Vettel θέλει να μάθει ποιος είναι ο ταχύτερος γύρος του αγώνα στον Καναδά, θέλοντας ίσως να τον καταρρίψει, ωστόσο ο αρχιμηχανικός του, Guillaume Rocquelin του λέει: «Ούτε να το σκεφτείς!»



8. Ο Fernando Alonso χαρακτηρίζει γελοίο το γεγονός ότι ο team mate του στη Ferrari, Felipe Massa, δεν τον κλείνει, υπερασπιζόμενος την πρωτοπορία στο Γερμανικό GP.



7. Η στρατηγική της Red Bull στον Καναδά δεν απέδωσε όπως θα ήθελε η ομάδα και ο Sebastian Vettel ρωτάει τον αρχιμηχανικό του, Guillaume Rocquelin, αν πρέπει να προσπεράσει του προπορευόμενούς του, λαμβάνοντας καταφατική απάντηση. Ωστόσο, όπως σχολιάζει και ο Γερμανός: «Σοβαρά, πως περιμένετε να περάσω, όταν δεν είναι πουθενά πιο αργός;»



6. O Lewis Hamilton ρωτάει να μάθει ποιος στο pit wall της McLaren επέλεξε να τον φέρει στα pits, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «απαίσια».



5. Ο Sebastian Vettel θέλει να μάθει αν η ομάδα της Red Bull τον κοροϊδεύει, έπειτα από το στιγμιαίο πρόβλημα με τα φρένα του στο Ιταλικό GP: «Σοβαρά τώρα παιδιά, με δουλεύετε;» (στο 1:27 του βίντεο).



4. O Robert Kubica ανακαλύπτει ένα κινητό τηλέφωνο μέσα στο cockpit της Renault του στις ελεύθερες δοκιμές Σαββάτου στο Μπαχρέιν!



3. O Lewis Hamilton δέχεται εντολή να εξοικονομήσει καύσιμα στο GP Τουρκίας και ρωτάει το pit wall της McLaren αν θα τον προσπεράσει ο Jenson Button. Η απάντηση είναι αρνητική, αλλά στην επόμενη στροφή ο Button προσπερνάει τον team mate του! (στο 2:45 του βίντεο)



2. Ο Mark Webber περνάει τη γραμμή τερματισμού νικητής στο Βρετανικό GP και αναφωνεί στον ασύρματο της Red Bull: «Όχι άσχημα για Νο. 2 οδηγός», αναφερόμενος στην επιλογή της ομάδας το Σάββατο να τοποθετήσει τη μοναδική καινούργια αεροτομή στο μονοθέσιο του Sebastian Vettel.



1. Η εντολή της Ferrari προς τον Felipe Massa στο Γερμανικό GP, να αφήσει τον Fernando Alonso να τον προσπεράσει. «Ο Fernando είναι ταχύτερος από εσένα» αναφωνεί ο αρχιμηχανικός του Massa, Rob Smedley, ο οποίος έπειτα από το προσπέρασμα συμπληρώνει: «ΟΚ, αδερφέ, καλό παιδί. Απλά μείνε μαζί του τώρα. Συγνώμη...»



Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr