Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Η δίαιτα του... KERS 15/12/2010 4:18 μμ

Fernando Alonso & Rubens Barrichello
Με την επιστροφή του KERS το 2011, αρκετοί οδηγοί σκοπεύουν να χάσουν βάρος, με μερικούς από αυτούς, όπως ο Fernando Alonso και ο Rubens Barrichello, να το παραδέχονται δημόσια.

Παρά το γεγονός ότι το κατώτατο όριο βάρους των μονοθεσίων (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού) έχει αυξηθεί κατά 35 κιλά από το 2009 (του χρόνου θα είναι 640), που μερικά μονοθέσια χρησιμοποιούσαν KERS, οι ομάδες ακόμα προσπαθούν να εξοικονομήσουν έως και το τελευταίο κιλό για να το χρησιμοποιήσουν σε έρμα που θα βελτιστοποιήσει το ζύγισμα των μοντέλων του 2011, που έχουν προκαθορισμένη κατανομή βαρών μεταξύ των δυο αξόνων (46:54 ± 0,5%).

Ο 29χρονος Fernando Alonso (ο οποίος αυτή τη στιγμή ζυγίζει 68 κιλά), παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να χάσει 2-3 κιλά μέχρι την έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν το Μάρτιο. Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari δήλωσε: «Θα βελτιώσω επίσης την αθλητική μου προετοιμασία για το μεγαλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία, γιατί θα είναι απαραίτητο να βρίσκομαι σε κορυφαία φυσική κατάσταση για δέκα μήνες».

Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσει του 38χρονου Rubens Barrichello, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι τεχνικοί της Williams του ζήτησαν να χάσει μερικά κιλά: «Του χρόνου θα παρουσιαστεί ξανά το KERS. Συνεπώς, οι μηχανολόγοι μου ζήτησαν να χάσω βάρος».
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr