Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Bortolotti & Zampieri εκτός της Ακαδημίας Ferrari 15/12/2010 3:33 μμ

Daniel Zampieri
H Ακαδημία Οδηγών της Ferrari, το πρόγραμμα νέων πιλότων της Scuderia, έκλεισε έναν χρόνο ύπαρξης. Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε καλή είδηση για τους Mirko Bortolotti και Daniel Zampieri, οι οποίοι έχασαν τη θέση τους στο πρόγραμμα, το οποίο διοικεί ο Luca Baldisserri.

Oι δυο Ιταλοί ήταν από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην Ακαδημία της Ferrari. O 20χρονος Bortolotti εντυπωσίασε τη Ferrari με την ταχύτητά του όταν δοκίμασε ένα μονοθέσιο της ομάδας ως έπαθλο για την κατάκτηση του Ιταλικού πρωταθλήματος Formula 3 του 2008. Φέτος, αγωνίστηκε στο GP3, αλλά το μοναδικό επίτευγμά του ήταν μια παρουσία στο βάθρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Ο επίσης 20χρονος Zampieri αγωνίστηκε φέτος στο World Series by Renault, καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην τελική βαθμολογία, με δυο παρουσίες στο βάθρο. Αυτές οι εμφανίσεις δεν ήταν ικανοποιητικές για τη Ferrari, η οποία έδιωξε τους δυο Ιταλούς από την Ακαδημία της.

Στο πρόγραμμα νέων οδηγών παραμένουν οι Jules Bianchi (δοκιμαστής της Ferrari το 2011), Brandon Maisano, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα ACI-CSAI Abarth που έχει διοργανωθεί, Sergio Perez (πιλότος της Sauber στην F1 για το 2011), Raffaele Marciello (που ήρθε τρίτος στο φετινό πρωτάθλημα Formula Azzura), Nicolas Costa, που κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα Formula Future Fiat που έχει διοργανωθεί, καθώς και ο Lance Stroll, που αγωνίζεται ακόμα στα καρτ.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr