Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Σίγουρος για τη θέση του ο Liuzzi 15/12/2010 1:23 πμ

O Paul di Resta θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομάδας αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει το μέλλον του στη Force India. Ο Σκοτσέζος επίσης διεκδικεί το ένα αγωνιστικό cockpit αλλά είναι είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει το ρόλο του δοκιμαστή.

O Liuzzi όμως, απτόητος από αυτά, δήλωσε στον ιταλικό Τύπο: «Κάθε φορά που λέγεται ότι ενδιαφέρει την Force India, φαίνεται ότι πάντοτε είμαι εγώ αυτός που πρέπει να κάνει πέρα. Αυτό είναι προφανώς μέρος αυτών που λέει ο Τύπος, γιατί από την πλευρά μου είμαι πολύ ήρεμος. Στην ομάδα κανείς δε μου έχει πει τίποτα, έχω συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά και ήδη δουλεύω με αυτό κατά νου. Αισθάνομαι ασφαλής, όχι μόνο με το συμβόλαιο, αλλά και με την πολύ καλή σχέση που έχω με την ομάδα. Δε χρειάζεται να μιλήσω στην ομάδα για αυτό: η κατάσταση είναι ξεκάθαρη, τα υπόλοιπα είναι απλά εικασίες. Η ομάδα μου είπε ότι δε μπορεί να σταματήσει τον Τύπο και έχει ήδη αρνηθεί αυτές τις φήμες στη συνέντευξη Τύπου της Suzuka. Tο γεγονός ότι το όνομά μου δε βρίσκεται στον κατάλογο της FIA έχει μικρή σημασία, καθώς άλλοι οδηγοί που έχουν ήδη υπογράψει λείπουν επίσης. Τα πράγματα είναι περισσότερο από ξεκάθαρα μεταξύ εμού και της Force India».

Ο Ιταλός δεν είχε πάρα πολύ καλή χρονιά φέτος, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το πλαίσιο και αργότερα το σύστημα stalling πίσω αεροτομής του μονοθεσίου του. «Η ομάδα γνωρίζει τι έχει συμβεί, γι΄αυτό δεν υπάρχουν προβλήματα. Αν η ομάδα λάβει αποφάσεις που με αποκλείουν, τότε αυτές οι αποφάσεις δε θα εξαρτηθούν από προβλήματα με την ταχύτητά μου στην πίστα. Η ομάδα δε μου έχει παραπονεθεί ποτέ γι΄αυτό. Εάν κοιτάξουμε όλα τα τεστ πριν την έναρξη της σεζόν, όταν παίρναμε σειρές στο ίδιο μονοθέσιο, ήμουν πάντοτε ταχύτερος ή το ίδιο γρήγορος με τον Sutil. Aπό το ξεκίνημα της σεζόν, με δυο διαφορετικά πλαίσια, οι επιδόσεις μας άλλαξαν. Είναι όλα ξεκάθαρα στην τηλεμετρία».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Liuzzi είχε υπογράψει το 2008 τριετές συμβόλαιο, με συνολικές απολαβές 600.000 ευρώ. Αν η Force India θελήσει να εξαγοράσει αυτό το συμβόλαιο, εκτιμάται ότι θα της κοστίσει 400.000 ευρώ, δηλαδή τις απολαβές μιας σεζόν, συν ακόμα μιας χρονιάς για αποζημίωση.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr