Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Η βαθμολόγηση του di Montezemolo 14/12/2010 8:15 μμ

Ο πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo μίλησε στους δημοσιογράφους στο Fiorano, όπου βαθμολόγησε την ομάδα και τους οδηγούς για το 2010 και ανέφερε πότε θα παρουσιαστεί το καινούργιο μονοθέσιο της Scuderia.

Ο di Montezemolo αποκάλυψε ότι η Ferrari θα παρουσιάσει το καινούργιο της μονοθέσιο μεταξύ 24-31/1 δηλαδή εντός της τελευταίας εβδομάδας του Ιανουαρίου (η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα καθοριστεί), καθώς την 1η Φεβρουαρίου ξεκινάνε οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης με το πρώτο συλλογικό τεστ στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια. Για την καινούργια χρονιά, ο di Montezemolo δήλωσε: «Τώρα γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε στην προετοιμασία μας για την επόμενη χρονιά. Αμέσως, από τον πρώτο αγώνα, πρέπει να έχουμε ένα μονοθέσιο ικανό να νικήσει».

Ο Ιταλός δήλωσε για τη φετινή σεζόν: «Ήμασταν απογοητευμένοι, δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθούμε. Αλλά ρεαλιστικά, πιο πικρό ήταν το 2008, όταν ο Felipe Massa πέρασε τη γραμμή τερματισμού ως παγκόσμιος πρωταθλητής».

Ο di Montezemolo ζητήθηκε να βαθμολογήσει τους οδηγούς και την ομάδα σύμφωνα με την απόδοσή τους το 2010: «Εννέα μισό για τον Alonso. Δεν κέρδισε, αλλά σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, το χαρακτήρα και τη σχέση με την ομάδα. Λιγότερο από 7 για τον Felipe Massa. Για κάποιο λόγο έχουμε ένα πρόβλημα με τα αδέρφια των οδηγών μας να έρχονται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Συνέβη με τον Schumacher, τον Raikkonen και τώρα τον Massa! Νομίζω ότι ο Felipe κουράστηκε λίγο στο μέσο της σεζόν και πήγε σπίτι, στέλνοντας τον αδερφό του να οδηγήσει... Παίρνει 7- αλλά υποσχέθηκε να επιστρέψει του χρόνου. Για τη Ferrari 8. Δεν παίρνεις τους καλύτερους βαθμούς όταν δεν κερδίζεις, αλλά ήταν εξαιρετική χρονιά σε ό,τι αφορά τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα».

Ο di Montezemolo απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της Ferrari, πέραν μερικών διευθετήσεων. Αναφέρθηκε και πάλι στην ιδέα να διαθέτουν 3ο μονοθέσιο οι ισχυρές ομάδες, ενώ δήλωσε ότι θα πιέσει για να περιοριστεί το πρόγραμμα του πρωταθλήματος σε 19 ή καλύτερα 18 αγώνες, σε πίστες και όχι σε δρόμους πόλης... Ο 63χρονος Ιταλός δε θέλησε να σχολιάσει τις φήμες περί μεταστροφής του στην πολιτική: «Αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι τόσο χαρούμενος που έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε εδώ στη Ferrari».
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr