Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Mια πιο ελαφριά BMW Sauber για τον Kubica 15/4/2009 1:55 μμ

H ΒΜW Sauber ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να παρουσιάσει μια ελαφρύτερη έκδοση της F1.09 στο Ισπανικό Grand Prix, έτσι ώστε να επιτρέψει στον Robert Kubica να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά φέτος το σύστημα KERS που έχει εξελίξει η ομάδα.

Ο Πολωνός οδηγός, αντίθετα με τον team mate του, Nick Heidfeld (o οποίος είναι τουλάχιστον 10 κιλά ελαφρύτερος), δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί με το σύστημα KERS. Το επιπλέον βάρος του συστήματος, μειώνει την ποσότητα έρματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση του ζυγίσματος του μονοθεσίου, επηρεάζοντας αρνητικά τη συμπεριφορά του, ιδίως σε ότι αφορά το ρυθμό φθοράς των ελαστικών του.

Με την BMW Sauber να είναι πεπεισμένη ότι το KERS φέρνει πλεονεκτήματα στην απόδοση, η ομάδα του Hinwill εργάζεται σκληρά σε ένα πρόγραμμα μείωσης του βάρους του μονοθεσίου της, που θα επιτρέψει στον Kubica να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά σε αγώνα το KERS.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του προγραμματισμένου πακέτου αναβάθμισης που θα παρουσιάσει η ομάδα για το Grand Prix Ισπανίας στις αρχές Μαΐου. Η BMW Sauber θα προσπαθήσει να κατασκευάσει ένα πιο ελαφρύ πλαίσιο, έτσι ώστε να έχει περισσότερη ελευθερία στην τοποθέτηση του έρματος, βελτιώνοντας συνεπώς το ζύγισμα της F1.09.

O διευθυντής ου αγωνιστικού τμήματος της BMW, Mario Theissen, δήλωσε ότι για να καταφέρει ο Kubica να αγωνιστεί με KERS, χρειάζεται εξέλιξη από την πλευρά της ομάδας τόσο επάνω στο ίδιο το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, όσο και στο μονοθέσιο.

Οι υψηλότεροι οδηγοί του grid είχαν επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα για τους ίδιους, οι οποίοι εξ ορισμού ζυγίζουν περισσότερο από τους πιο μικρόσωμους συναδέλφους τους, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, ζητώντας την αύξηση του ελάχιστου βάρους των μονοθεσίων, έτσι ώστε να μη μειονεκτούν λόγω των περισσότερων κιλών τους. Μια πρόταση, αφορά την επιβολή ελάχιστου ορίου βάρους όσον αφορά τον οδηγό, το κάθισμά του και τον εξοπλισμό του (κράνος, πυρίμαχη φόρμα, παπούτσια, κτλ).
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr