Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

To μελλοντικό Donington Park 6/9/2008 6:53 μμ

To μελλοντικό Donington Park...
...και το σημερινό
H πίστα του Donington Park αποκάλυψε τις αναβαθμίσεις που θα δεχθεί για να πληροί της απαιτήσεις της Formula 1, ενόψει της διοργάνωσης του Βρετανικού Grand Prix του 2010.

Οι ιθύνοντες της βρετανικής πίστας υπέβαλαν σήμερα για έγκριση τα σχέδια αναβάθμισης του Donington Park στο συμβούλιο βορειοδυτικής περιφέρειας του Leicestershire.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το σύμπλεγμα των pits και των paddock θα μεταφερθεί από την τοποθεσία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της ευθείας Starkey’s, με την στροφή που προπορεύεται αυτής, την Coppice, να αναδιαμορφώνεται για να φιλοξενήσει την είσοδο του pit lane.

Tο chicane Esses που ακολουθούσε την Starkey’s θα αντικατασταθεί από μια ανεπαίσθητη αριστερή καμπή, με την φουρκέτα Melbourne να μετατρέπεται στην πρώτη στροφή της πίστας.

Το μήκος της πίστας θα επεκταθεί, με ένα καινούργιο εσωτερικό κομμάτι, αντί για την αριστερή φουρκέτα που ακολουθούν τώρα οι οδηγοί ύστερα από την ευθεία που ακολουθεί την Melbourne, θα συναντούν μια κατηφορική αριστερή παρατεταμένη που θα οδηγεί σε φουρκέτα, ακολουθούμενη από μια ανηφορική δεξιά παρατεταμένη που θα τους φέρνει πίσω την παρούσα ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι ο Lee Gill, επικεφαλής λειτουργικό στέλεχος του Donington Park και της εταιρίας που το διαχειρίζεται (Donington Ventures Leisure Limited-DVLL), αποχώρησε κατόπιν κοινής συναίνεσης, για την επιδίωξη άλλων ενδιαφερόντων.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr
Συνημμένα Αρχεία
περιγραφή όνομα τύπος αρχείου μέγεθος (ΜΒ)
Το μελλοντικό Donington Park master_plan PDF 0,82