Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Nίκη του Mosley στο δικαστήριο 29/7/2008 2:53 μμ

Max Mosley
O πρόεδρος της FIA, Max Mosley, νίκησε την δικαστική υπόθεση εισβολής στην προσωπική του ζωή, εναντίον της εφημερίδας News of the World (NOTW), η οποία δημοσίευσε τις επίμαχες αποκαλύψεις που παραλίγο να του κοστίσουν την προεδρία στη Διεθνή Ομοσπονδία.

Ο Mosley θα λάβει 75.000 ευρώ από την εφημερίδα ως αποζημίωση, ενώ η NOTW θα πρέπει να πληρώσει ακόμη 1,25 εκατομμύρια ευρώ για κόστος. Η NOTW είχε ισχυριστεί ότι στη συνεύρεσή του με τις πέντε ιερόδουλες, ο Mosley ήθελε να υπάρχει κλίμα ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, εντούτοις η υπεράσπιση της εφημερίδας κατέρρευσε, όταν η ιερόδουλη που βιντεοσκόπησε τη συνεύρεση και πούλησε την κασέτα στην NOTW, αρνήθηκε να καταθέσει.

O Mosley ήταν ευχαριστημένος από την απόφαση του δικαστηρίου και ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν ανάλογες εισβολές στην προσωπική ζωή άλλων ανθρώπων.

Από την άλλη πλευρά, ο εκδότης της NOTW, Colin Myler δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου μειώνει την ελευθερία λόγου του Τύπου. Εντούτοις, ο δικαστής, στην απόφασή του γράφει ότι αν οι ισχυρισμοί της εφημερίδας για τα ναζιστικά υπονοούμενα η NOTW θα είχε κερδίσει την υπόθεση.

Η γυναίκα που βιντεοσκόπησε τη συνεύρεση δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πράξη της και αρνήθηκε ότι υπήρχαν ναζιστικά στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με την ίδια, η εφημερίδα απλά εφηύρε.

Μόλις 24 ώρες έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, έγινε γνωστό ότι τώρα, ο Mosley μήνυσε την εφημερίδα για δυσφήμιση. Ο Βρετανός απαιτεί από την εφημερίδα 1.000.000 ευρώ αποζημίωση και άλλο μισό εκατομμύριο ευρώ από την ιστοσελίδα της.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr