Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Παρών και στη Jerez o Michael Schumacher 22/11/2007 11:03 μμ

Michael Schumacher (Ferrari F2007)
O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher, που στο τέλος της περσινής σεζόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, θα κάνει κι άλλες δοκιμές με τη Ferrari μετά το τεστ της Καταλονίας.

Κατά συνέπεια, ο 38χρονος Γερμανός θα βρεθεί για άλλες δυο ημέρες πίσω από το τιμόνι της F2007 με ηλεκτρονικά του 2008, στην πίστα της Jerez μεταξύ 4 και 6 Δεκεμβρίου για να βοηθήσει την ιταλική ομάδα στην προετοιμασία της για την επόμενη σεζόν.

Επίσης, τεχνικός διευθυντής πίστας της Ferrari, Luca Baldisserri δήλωσε ότι το καινούργιο μονοθέσιο της Scuderia θα αποτελεί εξέλιξη του φετινού και θα κάνει το ντεμπούτο του στην πίστα της Jerez στις 14 Ιανουαρίου. Μάλιστα, η ομάδα σχεδιάζει να δώσει το παρών στην ισπανική πίστα με δυο μονοθέσια του 2008!

Παράλληλα, ο 46χρονος Ιταλός δήλωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο Kimi Raikkonen κατέκτησε τον τίτλο φέτος, δε θα απολαμβάνει κύρος Νο 1 οδηγού. Αυτό θα αποφασιστεί από τα αποτελέσματα στην πίστα… Τέλος, ο Baldisserri αποκάλυψε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο Jean Todt αντικαταστάθηκε από τον Stefano Domenicalli, ο 61χρονος Γάλλος θα παραστεί σε μερικά Grand Prix του χρόνου.

Augusto Farfus
Όσον αφορά τις δοκιμές, σήμερα, ο 24χρονος Βραζιλιάνος Augusto Farfus (4ος φέτος στο WTCC), ο οποίος αγωνίστηκε φέτος με τη γερμανική ομάδα της BMW στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τουρισμού, έκανε μερικούς γύρους με ένα μονοθέσιο της BMW Sauber στην πίστα της Valencia.

Παράλληλα, και ο περσινός νικητής των παγκόσμιων τελικών της Formula BMW, Christian Vietoris (Γερμανός, 18 ετών, 5ος φέτος στο Γερμανικό πρωτάθλημα Formula 3) οδήγησε ένα από τα μονοθέσια της ελβετογερμανικής ομάδας.

Ο Vietoris είναι ένας από τους υποψήφιους οδηγούς (μαζί με τους Marko Asmer, Nico Hulkenberg, Robert Doornbos και Adam Carroll) για τη θέση του δοκιμαστή της BMW Sauber το 2008.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Mario Theissen, δήλωσε ότι τρεις πιλότοι θα οδηγήσουν την F1.07 στη Jerez για να διαπιστωθεί ποιος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Timo Glock, o oποίος θα αγωνίζεται του χρόνου με την Toyota.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr