Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Αισιοδοξία στην Peugeot ενόψει Φινλανδίας 28/7/2005 2:36 μμ

Δεν αντέχει στη δεύτερη θέση ο Marcus Gronholm, κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά.
Μπορεί η ομάδα της Peugeot να μην έχει καταφέρει να κερδίσει σε κάποιον αγώνα τη φετινή χρονιά, ωστόσο στις τάξεις της επικρατεί αισιοδοξία αναφορικά με τον επόμενο αγώνα του θεσμού, το ράλλυ Φινλανδίας. O πρώτος οδηγός της ομάδας και νικητής του περσινού αγώνα, όπου χάρισε τη μοναδική μέχρι στιγμής νίκη στο 307 WRC Marcus Gronholm, θεωρεί πως μπορεί να κερδίσει το Sebastien Loeb, αν όλα εξελιχθούν ομαλά για αυτόν. Ο Φινλανδός, αν και δήλωσε μετά το ράλλυ Αργεντινής πως ο γάλλος θα πετύχει ακόμη μια νίκη για φέτος, σίγουρα ελπίζει πως θα καταφέρει να σταματήσει το εκπληκτικό σερί του Loeb, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην πεποίθησή του πως αν δεν καταφέρει να κερδίσει στη Φινλανδία, το 307 δεν έχει τη δυνατότητα να κερδίσει πουθενά τη φετινή χρονιά. Αυτό συμβαίνει, διότι το γαλλικό αυτοκίνητο βολεύεται ιδιαίτερα στις μεγάλες ευθείες και τις γρήγορες καμπές, που χαρακτηρίζουν τον αγώνα, αφού με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο τη δύναμη του κινητήρα, που είναι από τους πιο δυνατούς στο WRC!

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε: «Όλοι οι οδηγοί ράλλυ είναι πεπεισμένοι πως είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Αυτή τη στιγμή, ο Sebastien έχει μια πολύ δυνατή ομάδα να τον υποστηρίζει και γενικά έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του. Τι ίδιο συνέβαινε το 2002 με εμένα, όμως τότε οδηγούσα το 206. Αν είχα και τώρα την ίδια αίσθηση, θα ήμασταν ακόμη οι καλύτεροι. Δυστυχώς, αισθάνομαι πως μας λείπει αυτό το «κάτι παραπάνω», που κάνει τη διαφορά και μου φαίνεται δύσκολο πως μπορούμε να βρούμε τι είναι αυτό. Εφόσον όμως κανένας από την ομάδα δεν τα έχει παρατήσει, εννοείται πως δεν πρόκειται να το κάνει ούτε ο Marcus Gronholm. Πάντοτε δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και δε μου αρέσει να θεωρώ πως έχω χάσει από την αρχή. Ωστόσο, η τακτική σου πρέπει να είναι διαφορετική αν φαίνεται πως δεν έχεις ελπίδα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να τερματίσεις σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση. Αν και δεν το έχω συνηθίσει αυτό, η θέση της ομάδας στο πρωτάθλημα δείχνει πως ωρίμασα εφέτος, αν και φυσικά, δε μου αρέσει να τερματίζω δεύτερος».
Θα καταφέρει να βρει τη χρυσή τομή ο Markko Martin, έστω και καθυστερημένα, σε έναν αγώνα που αποδεδειγμένα του ταιριάζει;

Στο ράλλυ Φινλανδίας, η Peugeot θα παραταχθεί ουσιαστικά με τρία 307 WRC. Το Gronholm, θα πλαισιώσει ο Markko Martin, που δοκίμασε στο ράλλυ EOS της πατρίδας του τη νέα ανάρτηση του αυτοκινήτου, από την οποία και έμεινε πολύ ευχαριστημένος, ενώ φυσικά τερμάτισε στην πρώτη θέση του αγώνα. Το τρίτο αυτοκίνητο, θα οδηγήσει ο πολύπειρος Φινλανδός Sebastian Lindholm, στη μοναδική φετινή του εμφάνιση στο WRC. Ο πολυπρωταθλητής Φινλανδίας, που κέρδισε το ράλλυ Βαλτικής, αγώνα του Φινλανδικού πρωταθλήματος στο τιμόνι του 307, θέλει να τερματίσει στη βαθμολογούμενη οκτάδα, γεγονός όχι απίθανο, αν αναλογιστούμε την περσινή του εμφάνιση, όπου μέχρι να εγκαταλείψει από έξοδο βρισκόταν στην τριάδα της κατάταξης. Άλλωστε, ο ξάδελφός του, Gronholm, είπε σχετικά: «Ο Sebastian γνωρίζει πολύ καλά τις ειδικές του αγώνα. Πέρυσι, απέδειξε πως μπορεί να κινηθεί πολύ γρήγορα. Ο ενθουσιασμός του τον βοήθησε πολύ, ωστόσο η γρήγορη οδήγηση σε αυτές τις διαδρομές, ειδικά για εμάς τους Φινλανδούς που θέλουμε να πάμε καλά στον αγώνα της χώρας μας, περιέχει μεγάλο κίνδυνο να βγούμε από το δρόμο, κάτι που συνέβη στο Sebastian».

Στην ομάδα της Peugeot και όχι μόνο ψάχνουν τον τρόπο να κερδίσουν το γαλλικό συνδυασμό που έχει ισοπεδώσει το συναγωνισμό μέχρι στιγμής και θεωρούν πως μπορούν να το πετύχουν στη χώρα των Παγκοσμίων Πρωταθλητών. Άλλωστε, αν αυτό δε συμβεί τώρα, πότε θα συμβεί; _Ε.Δ( nodas@4troxoi.gr )
Μια νίκη έχει στο ενεργητικό του το Peugeot 307 WRC, στο περσινό ράλλυ Φινλανδίας. Φυσικά, όλοι στη γαλλική ομάδα θέλουν να επαναλάβουν και φέτος αυτή την επιτυχία.