Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Όλα έτοιμα! 1/6/2005 4:36 μμ

Εκεί που σε λίγες μέρες θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση του Ράλλυ Ακρόπολις για το 2005, ενώ θα ακολουθήσει ένα μοναδικό θέαμα, τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις την τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα του 2005. Το γεγονός είχε διπλή σημασία για την ΕΛΠΑ, αφού με την ευκαιρία γιόρτασε και τα 80 χρόνια από την μέρα ίδρυσης της. Παρών, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Ορφανός, ο Γενικός γραμματέας Αθλητισμού κύριος Κουκοδήμος, και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ Βασίλης Δεσποτόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α. Αλέξανδρος Μανιατόπουλος και η αλυτάρχης του αγώνα, Αννίτα Πασσαλή.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, εξέφρασε αρχικά την υποστήριξη του, ηθική και οικονομική προς το Ράλλυ Ακρόπολις, την ικανοποίηση του από την εικόνα που κερδίζει η χώρα μας, όπως και την πεποίθηση του για την άρτια διοργάνωση του αγώνα. Ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, αφού απεύθυνε χαιρετισμό προς όλους, εστίασε την προσοχή του προς την σούπερ ειδική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η σούπερ ειδική του Ο.Α.Κ.Α. αποτελεί μία σημαντική καινοτομία και πρόκληση, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός αυτού του φιλόδοξου σχεδίου είναι να εστιαστεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και να συνδεθεί το ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και του αθλητισμού με το Ακρόπολις.

O A. Mανιατόπουλος, ο Γ. Ορφανός και ο Β. Δεσποτόπουλος, λίγη ώρα πριν από την συνέντευξη Τύπου.
Ο αντίπροεδρος της ΕΛΠΑ, και πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α., κύριος Αλέξανδρος Μανιατόπουλος, δήλωσε: «Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται με μεγάλη ταχύτητα, γίνεται πλέον συνείδηση από όλους ότι μόνον οι μεγάλες αξίες παραμένουν αναλλοίωτες. Ο εθνικός μας αγώνας που διοργανώνεται φέτος για 52η φορά είναι μία από αυτές. Σκοπός της ΕΛΠΑ και της ΕΘ.Ε.Α. είναι το Ράλλυ Ακρόπολις να εξελίσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει όλα τα στοιχεία που ενδιαφέρουν τον σύγχρονο άνθρωπο και να είναι ο πιο συναρπαστικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ». Μάλιστα, ο κύριος Μανιατόπουλος, επιφύλασσε και μία έκπληξη για το τέλος, ανακοινώνοντας ότι στο τέλος της σούπερ ειδικής, θα ακολουθήσει αγώνας επίδειξης, με κανονική χρονομέτρηση, μεταξύ Ιστορικών αυτοκινήτων!

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η αλυτάρχης του αγώνα, κυρία Αννίτα Πασσαλή, η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο για πέμπτη συνεχή χρονιά. Αρχικά παρουσίασε το πρόγραμμα του αγώνα, δίνοντας έμφαση τόσο στην πρόκληση της διεξαγωγής της υπερειδικής στην Αθήνα, όσο και στις νέες ειδικές που έχουν προστεθεί. «Χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα, είναι το τρίτο σκέλος, το οποίο σε αντίθεση και με τους περισσότερους αγώνες του Πρωταθλήματος, θα είναι και το δυσκολότερο. Έτσι, αναμένουμε να απολαύσουμε έναν αγώνα για γερά νεύρα μέχρι την τελευταία ειδική». Μάλιστα, η κυρία Πασσαλή έκανε λόγο και για την καινοτομία σχετικά με τον χρόνο διάρκειας του service, το οποίο πλέον θα διαρκεί 30 λεπτά, αντί για 20 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Από εκεί και πέρα, τον λόγο πήραν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ρώτησαν για την ασφάλεια του αγώνα, και τα μέτρα που θα παρθούν στις ειδικές, αναλογιζόμενοι τα περσινά φαινόμενα με τα ατυχήματα των Kretsa-Sola, Andersson και Τσολακίδη, αλλά και την γενικότερη αντιμετώπιση των Ελλήνων οδηγών, όπως ορθά παρατηρήθηκε. Ακόμα, πολλές ήταν οι ερωτήσεις σχετικά με την σούπερ ειδική, την διάθεση των εισιτηρίων, αλλά και την προβολή της τελευταίας. Αυτό, όμως, που άφησε ικανοποιημένους τους περισσότερους, ήταν η ανακοίνωση σχετικά με την διάθεση των εισιτηρίων, η οποία έχει ξεπεράσει τις 23.000! Τιμή διόλου ευκαταφρόνητη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Έλληνες είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο αγώνας μας θα έχει και το δικό του ράδιο, στην συχνότητα των 97,1 μεγακύκλων, από το Star Κεντρικής Ελλάδας. Ακόμα, πολλές εκπλήξεις ετοιμάζει και η κρατική τηλεόραση, η οποία έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC, με εκπομπές και στα τρία σκέλη του αγώνα, αλλά και μετάδοση από την σούπερ ειδική. Ο εθνικός μας αγώνας, ξεκινάει την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 18.00 με την εκκίνηση και την σούπερ ειδική στο Ο.Α.Κ.Α. για να συνεχιστεί τις επόμενες τρεις μέρες στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο πάντα την πόλη της Λαμίας._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)