Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Ο Loeb ιδιώτης το 2006 και η Citroen επιστρέφει το 2007; 19/5/2005 3:50 μμ

Aν η Citroen επιστρέψει το 2007, ο Sebastien Loeb είναι διαθετειμένος να αγωνιστεί το 2006 με Xsara, έστω με τον μανδύα του ιδιώτη.
Όσο πλησιάζει το μέσο της χρονιάς, τόσο περισσότερο φουντώνουν τα μεταγραφικά σενάρια για το 2006. Η αποχώρηση των Peugeot και Citroen από το θεσμό, συνεπάγεται με την αποδέσμευση τριών πολύ ισχυρών οδηγών του χώρου, οι οποίοι και θα βρίσκονται στην αναζήτηση μπάκετ. Ένας από αυτούς, ο οποίος θα αποτελέσει και το μήλο της έριδος, είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2004 και πρωτοπόρος στην βαθμολογία, Sebastien Loeb. O Γάλλος οδηγός, είναι γνωστό ότι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς την Citroen και το ενδεχόμενο να συνεργάζεται μαζί τους αποτελούσε πάντα τον πρωταρχικό του σκοπό. Η ιστορία, μέχρι την Κύπρο τουλάχιστον, ήταν πιο απλή, αφού μέχρι τότε όλα έδειχναν ότι η απόφαση της Citroen ήταν οριστική και αμετάκλητη. Όμως, δηλώσεις του Frequelin στο περιθώριο του αγώνα, απέδειξαν ότι οι γάλλοι έχουν αφήσει ανοικτό ένα μικρό παραθυράκι ανοικτό, σχετικά μία ενδεχόμενη επιστροφή τους στο θεσμό μετά από ένα χρόνο.

Έτσι, ο γάλλος μάνατζερ, υποστήριξε ότι η Citroen είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει στο τέλος του χρόνου, αλλά δεν αποκλείει το γεγονός ότι θα επιστρέψει το 2007 ανανεωμένη στο θεσμό! Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, θα εξαρτηθεί από τους νέους κανονισμούς, αλλά και από το κόστος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Παράλληλα, τη νέα χρονιά, δύο ιδιωτικές ομάδες αναμένεται να χρησιμοποιούν τις Xsara WRC. Αυτές είναι η βελγική Kronos Team, η οποία έχει την ευθύνη για τη συμμετοχή του Manfrend Stohl, αλλά και η ισπανική Piedrafita, η οποία ενδέχεται να συμμετάσχει του χρόνου στο WRC υπό την επίβλεψη του Carlos Sainz. Κάπου εδώ εμπλέκεται και το όνομα του Sebastien Loeb, ο οποίος επιβεβαίωσε την πιθανή επιστροφή της Citroen το 2007, αφήνοντας και ανοικτά τα ενδεχόμενα σχετικά με την επόμενη –αγωνιστική- μέρα. «Το να οδηγήσω για μία ιδιωτική ομάδα την επόμενη χρονιά είναι ένα ενδεχόμενο. Αρκεί να πάρω από την Citroen τις κατάλληλες εγγυήσεις, για μία νέα επιστροφή το 2007. Θα πρέπει να είμαι σίγουρος για την επαναφορά της ομάδας στο WRC». Η ουσία είναι ότι οι σχέσεις του με την γαλλική ομάδα είναι ισχυρές και αν πειστεί για την επιστροφή της Citroen το 2007, είναι ικανός να αγωνιστεί μία χρονιά ως ιδιώτης. Αυτό που απομένει, είναι να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον της γαλλικής ομάδας, η οποία μάλλον όπως όλα δείχνουν αναθεωρηθεί τις απόψεις της. Πάντως, η C4 WRC είναι έτοιμη και το μόνο που απομένει είναι να δοθεί το πράσινο φως. Ίσως, η δήλωση αποχώρησης της Citroen στην αρχή της χρονιάς, να ήταν ένα μέτρο πίεσης προς την αρχή του σπορ για να περάσει τις απόψεις της. Και το μόνο που απομένει είναι να δούμε, αν τελικά «θα περάσει» του γάλλου κατασκευαστή και θα ανακαλέσει την αρχική του απόφαση από το 2007._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)
Μήπως τελικά η C4 WRC πάρει εκκίνηση σε ειδική διαδρομή, αλλά με ένα χρόνο καθυστέρηση;