Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Αρθρο

Σε… «καυτή» ατμόσφαιρα 12/5/2005 9:24 μμ

Νέο service park στο Παλέ ντε Σπορ της Λεμεσού
Στο νησί της Αφροδίτης, ο θίασος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την έναρξη του αγώνα. Άνθρωποι και μηχανές, πραγματοποίησαν σήμερα τις τελευταίες του δοκιμές, προετοίμασαν ιδανικά τα αγωνιστικά τους και πλέον ακονίζουν τα μαχαίρια τους για το πρώτο αυριανό σκέλος. Οι οδηγοί, εκτός από τις σκληρές ειδικές της Κύπρου, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ασυνήθιστα για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, υψηλή θερμοκρασία. Το θερμόμετρο σήμερα ξεπέρασε τους 34 βαθμούς(!), αριθμό ρεκόρ για την εποχή. Όπως καταλαβαίνετε, οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες για τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα.

Τα πληρώματα πραγματοποίησαν σήμερα το shakedown πριν από τον αγώνα, εκφράζοντας μάλιστα και την δυσαρέσκεια για την επιλογή της διαδρομής, την οποία έκριναν στενή και πολύ σκληρή. Μάλιστα, ο Sebastien Loeb πραγματοποίησε μόλις δύο περάσματα, θεωρώντας ότι δεν είναι ενδεικτική και ότι αν άλλαζε τις ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο του, μάλλον θα το έκανε χειρότερο. Για την ιστορία, ο Marcus Gronholm ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, με δεύτερο τον Petter Solberg. Βλέπετε, ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ενδιαφέρον όσον αφορά τη μάχη των ελαστικών, αφού εδώ η Pirelli αναμένεται να είναι πιο κοντά στη
Οι ομάδες πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους ρυθμίσεις στα αυτοκίνητα πριν την έναρξη του αγώνα.
Michelin. Βλέπετε, μπορεί το γαλλικό εργοστάσιο να υπερέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά στην Κύπρο τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν φαρδύτερα και διαφορετικού τύπου ελαστικά σε σχέση με τη Σαρδηνία και τη Νέα Ζηλανδία. Ουσιαστικά, πρόκειται για επιφάνειες που ο Ιταλός κατασκευαστής έχει καλή παράδοση.

Από εκεί και πέρα, το νησί ζει στον ρυθμό του αγώνα. Παντού υπάρχουν αφίσες του αγώνα και ενημερωτικά φυλλάδια. Στόχος να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο στις ειδικές, αλλά και το service park, τις ημέρες του αγώνα. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πέρσι στο Ράλλυ Κύπρου του 2004, στο νησί ήρθαν για τον αγώνα 14.000 θεατές. Αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος, αν σε αυτούς προσθέστε και τους κύπριους φίλους του αυτοκινήτου. Ο χώρος του service, άλλαξε για φέτος τοποθεσία και από το λιμάνι μεταφέρθηκε στο Παλέ ντε Σπορ της Λεμεσού, όπου βρίσκεται δίπλα στο αρχηγείο και το Γραφείο Τύπου του αγώνα, όπως προστάζει η εποχή. Σίγουρα, η επιλογή του ήταν ορθή, αλλά ακόμα πρέπει να δούμε το βαθμό λειτουργικότητας του, την στιγμή που πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έργα στον χώρο δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Με την εθιμοτυπική εκκίνηση ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, ενώ τα πληρώματα ξεκινούν αύριο τις «καυτές» τους μάχες στις ειδικές της Κύπρου. Αναμένουμε να δούμε αν η παράσταση θα είναι για τρεις (Loeb, Solberg, Gronholm) ή ανάμεσα τους θα ξεπροβάλλει κάποιος γκεστ σταρ._Π.Τ.(panost@4troxoi.gr)
Όπως κάθε χρόνο, η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού, κοντά στο λιμάνι. Ο κόσμος ήταν αρκετός, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι οδηγοί και οι ωραίες παρουσίες.